Ik ga op vakantie en neem mee…

Een vraag die elke zomervakantie weer terugkomt: welke boeken neem ik dit jaar mee op vakantie? Mensen zijn hierin heel verschillend. Sommigen gaan een dag voor de vakantie even langs de boekenwinkel, anderen leggen al maanden van tevoren boeken opzij die ze willen meenemen. Een spannende thriller of een bestseller aangeraden door een vriend of vriendin. Er zijn ook mensen die er juist voor kiezen om dat taaie managementboek eindelijk eens te lezen, of één van die talloze boeken die verschijnen over ‘dat het allemaal anders moet met je leven’. Dat laatste kan ik alleen maar afraden. De zomervakantie is bedoeld om bij te komen en te genieten. En een lekker zomerboek is helemaal niets mis mee!

Ga je dit jaar naar Frankrijk dan is een boek dat zich afspeelt in de streek waar je vakantie gaat vieren natuurlijk extra leuk. Op frankrijkboeken.nl staan duizenden boeken die ingedeeld zijn op streek én op genre. Dus ga je naar de Provence dan vind je spannende thrillers en romans die zich daar afspelen. Ga je naar de Auvergne dan vind je boeken over het leven op het Franse platteland of een romantische feelgood roman. 

Ga je naar Frankrijk? Ga dan eerst even langs frankrijkboeken.nl

Sue-Moorcroft-Die-vakantie-in-Frankrijk-1

Die vakantie in Frankrijk, Sue Moorcroft – Roman
Een zomer in de Franse Provence met haar familie lijkt Leah heerlijk, tot zich tussen de vakantiegangers ook drie tieners met twee liefdesaffaires, een scheidend echtpaar en een onverwachte zwangerschap aandienen. Dit is niet de ontspannen vakantie die Leah Beaumont in gedachten had, maar ze zal het ermee moeten doen. En dus reist ze naar Frankrijk in haar eigen Porsche Cayenne, terwijl haar familieleden volgen in hun Pink-Pig busje. Tussen alle tumult in de prachtige en zonnige lavendelvelden wordt Leah afgeleid door een aantrekkelijke piloot die zijn gîte aan het opknappen is…

Lekkere zomerse feelgood roman’ avant la lettre’. Regio: Provence – Prijs: 19,99

Heleeen-oosterveld-Leven-Op-Het-Franse-Platteland

Leven op het Franse platteland, Heleen Oosterveld – Roman
Heleen Oosterveld en haar man Rolf, waren ooit zo’n stel ‘dat het allemaal fantastisch voor elkaar had.’: nog geen veertig jaar, een eigen huis, een eigen bedrijf, dikke lease-auto en heel vaak lekker uit eten. Ontevreden of ongelukkig waren ze niet met dit leventje, dat gerust zo door had kunnen gaan tot aan het pensioen. Maar daar kwam iets tussen. Want van de ene op de andere dag besloten Rolf en Heleen dit gesettelde, vertrouwde leven op te geven en in te ruilen voor een onzeker bestaan als boer en boerin in Frankrijk.
Dit levendige verslag vertelt het hoe en waarom van die drastische verandering, die het leven van Rolf en Heleen een totaal andere wending gaf. Het is het waargebeurde verhaal van de moeilijkheden en de twijfels, maar ook van het plezier wanneer een probleem overwonnen was. Het leren leven als zelfvoorzienende boer, de andere mentaliteit van de Fransen en vele grappige anekdotes.

Dit boek is een ware klassieker in dit genre. Regio: Auvergne – Prijs: 20,50

Sandrine-Destombes-De-kinderen-van-het-klooster

De kinderen van het klooster, Sandrine Destombes – Thriller
In het kleine dorpje Crest staat al sinds mensenheugenis een klooster dat alleen door vrouwen wordt bewoond. Als de jonge politieagent Benoit daar vlakbij een slingerende Peugeot aanhoudt, gedraagt de bestuurder zich verdacht. Op de achterbank zit een verward kind, dat roept dat de vrouw achter het stuur niet haar moeder is… Benoit weet op dat moment nog niet dat hij aan het begin staat van de grootste zaak van zijn leven en dat het geheimzinnige klooster er een centrale rol in speelt. De lugubere waarheid over de groep vrouwen komt op akelige wijze naar boven als er een reeks verminkte mannenlichamen wordt opgegraven.
Een verhaal dat zich afspeelt in een duistere maar levensechte wereld, waarin een gevaarlijke vrouwenorganisatie bereid is tot het uiterste te gaan om hun doel te bereiken.

Met haar debuut Het dubbele geheim van de familie Lessage won ze de prijs voor beste Franse thriller in 2018. Regio: Auvergne – Prijs: 21,99

Kate-Mosse-Stad-van-Tranen

Stad van Tranen, Kate Mosse – Spannende historische roman
Augustus 1572. Minou Joubert en haar familie zijn in Parijs voor een koninklijke bruiloft. Het huwelijk tussen Margaretha, de zuster van de katholieke koning Karel IX, en de protestantse hugenoot Hendrik van Navarra is bedoeld om vrede te brengen in Frankrijk na een decennium van religieuze oorlogen. De hele stad loopt uit, en van heinde en verre zijn mensen gekomen om het feest mee te vieren. Een aangrijpende, adembenemende roman over wraak, onderdrukking en verlies. Het verhaal neemt ons mee naar Parijs, Chartres en naar de Stad van tranen zelf: Amsterdam.

Kate Moss heeft een aantal bestsellers op haar naam staan in het genre historische romans. Regio: Centre – Prijs: 22,99

Koen-Strobbe-Hotel-Solitude

Hotel Sollitude, Koen Strobbe – Roman
‘Liegen kan je nog niet, vrees ik. Liegen is een van de meest complexe menselijke vaardigheden. De dag dat je consequent kan liegen en de leugen handhaven, verklaar ik je voor genezen.’
Voor Max Costa, een redacteur bij een prestigieuze Franse uitgeverij, is de onstuimige auteur Makarov een hindernis te veel in zijn leven. Makarov heeft zijn lezerspubliek al lang veroverd en voelt niet dezelfde druk als Costa om snel een nieuwe roman te publiceren. Na veel toegevingen slaagt Costa er toch in de oude schrijver opnieuw aan het werk te zetten, maar wanneer de roman eindelijk zijn voltooiing nadert, sterft de auteur onder verdachte omstandigheden en gaat het manuscript verloren. Het is aan Costa om duidelijkheid te scheppen over Makarov, het manuscript en zichzelf.

Koen Strobbe ken ik vooral van zijn 4 eerder verschenen thrillers. Ook Hotel Sollitude heeft onmiskenbare trekjes van een spannende thriller. Regio: Parijs en Zuid-Frankrijk – Prijs: 24,99

Deze boeken top 5 komt van Eric van der Wal, eigenaar van de website frankrijkboeken.nl. Hij zal Van Franse bodem en jullie als lezers met regelmaat attenderen op de mooiste, nieuwe Franse boeken met daarbij een korte recensie. 

Frankrijk-Boeken-serie-liggend-600

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s