(Frans) Nieuws, Frankrijk, Franse muziektip
Een reactie plaatsen

Philippe Elan met Ma France in kleine theaters

Ondanks Corona is het toch nog mogelijk om in kleine theaters voorstellingen te geven. Vanaf nu is de voorstelling Ma France te zien van Edisonwinnaar Philippe Elan. Kijk voor de juiste data op de speellijst onderaan het artikel. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dat namelijk snel veranderen.

Ma France
Samen met Reyer Zwart, zijn vaste begeleider op piano en gitaar, neemt Edisonwinnaar Philippe Elan zijn publiek in deze voorstelling mee op een bijzonder persoonlijke reis door het Frankrijk van zijn jeugd. Liefhebbers van het Franse lied kunnen genieten van een zorgvuldige selectie klassiekers uit de chansongeschiedenis. Aznavour, Piaf, Brel en Ferrat maar ook Shaffy en Presley komen langs. 

“Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire… een tour de chant van een bijzondere klasse” ***** (Jacques D’Ancona) 


De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Nederland. Hij trad op met onder meer Louis van Dijk en Liesbeth List en behoort ondertussen tot de beste chanson stemmen van Nederland. Het afgelopen jaar tourde hij met Reyer Zwart, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen kennen hem van de succesvolle theatertours ‘Vive La France’. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden begin 2019 met het Residentie Orkest waarvan een live registratie op cd is verschenen getiteld ‘Chansons Symphoniques’.


“Elans geluid wekt de suggestie van aangename breekbaarheid, maar is ijzersterk.”(Patrick van den Hanenberg, De Volkskrant)

Speellijst klik hier

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s