Franse filmselectie Tapis Rouge van 5 t/m 10 november

Deze tweede editie van de Franse filmselectie Tapis Rouge zal er dit jaar iets anders uitzien dan vorig jaar door de coronamaatregelen. Wat wel gebleven is, is de openingsavond op donderdag 5 november in Pathé Tuschinski Amsterdam. De openingsfilm is die avond ADIEU LES CONS die tevens in de Pathé bioscopen in Rotterdam, Utrecht en Den Haag te zien zal zijn.

Het overige programma is onder andere te zien in De Filmhallen in Amsterdam. De Pathé bioscopen in Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven vertonen in de periode van 5 t/m 10 november een aantal highlights uit het programma waaronder de openingsfilm.

Op dinsdag 10 november eindigt Tapis Rouge met de Nederlandse première van THE VOICE OF LOVE (Franse titel: Aline), een eerbetoon aan het leven van wereldster Céline Dion. Het verhaal van haar eenvoudige jeugd in Canada tot aan haar grootse successen.

Hieronder het programma

Donderdag 5 november | Openingsavond met ADIEU LES CONS.

Tapis Rouge opent in Pathé Tuschinski en Pathé bioscopen in Rotterdam, Utrecht, Den Haag,Eindhoven en Groningen met de Nederlandse première van ADIEU LES CONS

Vrijdag 6 november | LE PRIX TAPIS ROUGE

Uitreiking van LE PRIX TAPIS ROUGE voor de beste verfilming van een Franse roman. Genomineerde films zijn o.a. PETIT PAYS, POLICE en LE DISCOURS

Zaterdag 7 november | Mediterrane avond met ADN

ADN is een semi-autobiografisch drama van actrice/regisseur Maïwenn met Fanny Ardant. Over de bijzondere band van een moeder van drie kinderen met haar Algerijnse opa. Andere films in dit subprogramma worden gedurende het festival vertoond.

Zondag 8 november | DE GAULLE met online interview met hoofdrolspeler Lambert Wilson Film van Gabriel Le Bomin.

Charles de Gaulle vertrekt in juni 1940 als de Franse regering wil capituleren voor de Duitse bezetter naar Londen om het verzet daar te organiseren. Samen met duizenden Franse gezinnen moeten ook zijn vrouw en kinderen de oprukkende Duitse troepen ontvluchten. Voorafgaand aan de film wordt het interview dat Chazia Mourali onlangs had met Lambert Wilson, die De Gaulle speelt, vertoond.

Maandag 9 november | UN TRIOMPHE met Emmanuel Courcol via live stream

Drama van Emmanuel Courcol over een acteur die een theaterworkshop geeft aan gevangenen. Verrast door het daar aanwezige talent besluit hij met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk Wachten op Godot op te voeren.

Dinsdag 10 november | Slotavond met THE VOICE OF LOVE

Nederlandse première van THE VOICE OF LOVE (Franse titel: Aline) van en met Valérie Lemercier over het leven van de Canadese superster Céline Dion.

Kijk voor het volledige programma op de website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s