Franse film met Alain Delon op Netflix

Vanaf woensdag 25 augustus zijn er weer nieuwe Franse films te zien op Netflix waaronder Diaboliquement votre. Een oude draak uit 1967 met Alain Delon in de hoofdrol. In deze misdaadfilm speelt Alain Delon de personage Georges die een auto-ongeluk gehad heeft. Daardoor lijdt hij aan geheugenverlies. Niks in zijn omgeving en zelfs zijn eigen vrouw roept enige herinnering bij hem op.

Blanche et Marie (2016) gaat over 2 vrouwen in Noord Frankrijk die tijdens de Tweede Wereldoorlog in verzet gaan tegen de Nazi’s.

Ceux Qui Restent, terwijl hun partners een kankerbehandeling ondergaan in het ziekenhuis ontmoeten een professor en een grafisch vormgever elkaar. Er ontstaat al snel een band.

Divorces, een echtpaar die beide echtscheidingsadvocaat zijn, zijn voorstander van vriendschappelijke scheidingen. Maar deze gedachte wordt op de proef gesteld als ze zelf uit elkaar gaan.

Avant qu’il ne soit trop tard, deze film uit 2005 gaat over een groep vrienden die met elkaar een weekend doorbrengen in een berghut. Ze delen geheimen, halen herinneringen op en denken na over wat ze verloren hebben.

Arrête ton char….bidasse, een groep lusteloze militairen in een Franse militairen buitenpost hebben alle tijd om keet te schoppen, van de natuur te genieten en achter de vrouwen aan te gaan.

Naast deze uitgelichte films zijn er onder andere ook deze Franse films op Netflix te zien: Austerlitz, Bienvenue à bord, L’arbre de Noël, Adieu Gary, Belle verte, Chobizenesse, Le bateau sur l’herbe, Alice et Martin en L’ami de Vincent.

Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s