Nog meer eerbetoon voor Belmondo

Op 6 september 2021 overleed de iconische Franse acteur Jean-Paul Belmondo. Hij kreeg in Frankrijk een soort staatsbegrafenis in het Dôme des Invalides waar je je vraagtekens bij kan zetten waarom daar. Maar goed het had aan de andere kant ook wel weer iets.

Om deze grootse acteur nog meer te eren komt TV5MONDE met nog 1 mooie film met in de hoofdrol deze grote held voor velen en een docu over hem. Beide zijn Nederlands ondertiteld.

Op Donderdag 23 sept om 21:00 komt de film UN SINGE EN HIVER.

Juni 1944, Normandië. Albert Quentin, een voormalig kwartiermaker in China, runt samen met zijn vrouw Suzanne een hotel. Tijdens een bombardement zweert hij geen glas alcohol meer aan te raken als hun etablissement gespaard blijft. Met het verstrijken van de jaren is Quentin nuchter geworden. De komst van de jonge Gabriel Fouquet verandert de situatie…

Zaterdag 2 oktober om 16:30 is er de docu Belmondo, la force et talent te zien

Hij is een icoon van de nouvelle vague, de acteur van 1000 stunts. Avonturier, politieagent of schooier in zijn films, verleider en levensgenieter in het echte leven en een geweldig acteur in het theater… De glimlach van de charismatische Jean-Paul Belmondo, overleden op 6 sept 2021, heeft vijftig jaar lang gestraald in de Franse filmwereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s