TV5MONDE komt met iconen uit de Franse Haute Couture

Van 27 september t/m 5 oktober is het Paris Fashion Week. Speciaal voor deze gelegenheid heeft TV5MONDE drie documentaires geselecteerd: portretten van iconen uit de Franse haute couture, diegenen die hebben bijgedragen aan de wereldwijde invloed van Frankrijk op het gebied van mode.

De eerste aflevering is op 27 september en gaat over het modehuis Hurel. Achter de schermen bij de historische Franse modeleverancier
Hurel, opgericht in 1879, zit een van de meest vooraanstaande luxemerken van Frankrijk en een referentie op het gebied van borduurwerk en textiel. Onafhankelijk en door een familie gerund, wordt het bedrijf nu geleid door Martin Hurel, die nauwlettend alle processen in de gaten houdt.
Te zien om 12.30 uur en Nederlands ondertiteld.

Op woensdag 29 september kan je 2 uur genieten van grote haute couture iconen namelijk eerst om 21.00 uur van Coco Chanel en aansluitend van Pierre Cardin. Coco Chanel die een moderevolutie teweegbracht. Een icoon van de Franse high-end mode, de internationale reputatie van Chanel is al bijna een eeuw niet veranderd. Maar hoe kwam het dat een vrouw, geboren in een zeer bescheiden gezin, uiteindelijk een van ’s werelds toonaangevende luxemerken oprichtte? Nederlands ondertiteld

Om 22.00 uur dus Pierre Cardin.

Een industrieel die weet dat hij aan het hoofd staat van een imperium op het gebied van mode, design, restaurants en meer. Het verhaal van de man die erin slaagde van iets waardeloos iets moois te maken en uit alles luxe te kunnen creëren. Met commentaar van Jean-Paul Gaultier en Pierre Cardin. Nederlands ondertiteld.

2 reacties op “TV5MONDE komt met iconen uit de Franse Haute Couture”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: