24ste editie van Film by the sea met Franse films in competitie

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland en jaarlijks één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Van 9 tot en met 18 september 2022 beleeft het festival de 24e editie en kan een breed publiek genieten van zo’n 140 films uit alle hoeken van de wereld. De ruggengraat van het festival wordt gevormd door boekverfilmingen, waarvan er acht in competitie worden beoordeeld door een Vakjury.

Daarnaast worden er prijzen uitgereikt door een Jongerenjury, een International Student Jury en een jury voor de beste Franstalige film. Onder normale omstandigheden trekt Film by the Sea jaarlijks zo’n 44.000 bezoekers. In het coronajaar 2020 waren dat er 22.000.

De hoofdlocatie van Film by the Sea is CineCity Vlissingen, direct aan het water. Daardoor wordt het festival ook wel ‘Cannes aan de Noordzee’ genoemd. De locatie en het bomvolle, verrassende programma (met premières, competities, talkshows, special events, feesten en heel veel filmvertoningen) brengen gasten en bezoekers uit heel Nederland en daarbuiten samen op de rode loper.

logo made by uneontwerpstudio.com


Vive le cinéma competitie
Met ondersteuning van TV5MONDE wordt ‘Le prix VLC’ uitgereikt, de prijs voor de beste recente Franstalige film in de Vive le cinéma competitie waarin acht films meedingen. De jury bestaat uit Sara Höhner, Friso Wijnen en Britta Maria.

Voor meer info over het festival en de Franse filmcompetitie kijk op: filmbythesea.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s