Zomerlezen – 6 zomerse boekentips

O, heerlijk de vakantie staat weer voor de deur. Lezen! Elk jaar reserveer ik een plekje voor een stapeltje boeken in de koffer. Boeken met een Frans tintje, want dat is echt het ultieme zomergevoel. Op de camping of op het terrasje voor je gite genieten van een thriller die zich in Dordogne afspeelt om maar eens wat te noemen. Of verdiep je ter plaatse in de plant-based kookkunsten van Stefanie van Haudenhove, een echte chef die laat zien dat je ook zonder vlees heerlijk Frans kunt koken. Je lokale épicier kan je vast wel helpen met de mooie ingredienten die ze gebruikt. Bon appétit!

Bruno, Chef de police, deel 4 en 5
Het vierde en vijfde deel van de internationaal geprezen misdaadserie met Bruno, chef de police. Uitgeverij Credits Media heeft speciaal voor de zomer 2 delen tegelijk uitgebracht. Dompel je onder in heerlijke Franse sferen met deze twee spannende thrillers die zich afspelen in Saint Denis, een fictief maar zeer herkenbaar dorpje in de Dordogne.
‘De Courrèges-boeken mogen dan als misdaadfictie worden bestempeld, ze bieden ook een vermakelijk inzicht in het Franse dorpsleven in de Dordogne, met een bijzondere nadruk op het eten en de wijn van het gebied’. – France Magazine Bruno, Chef de police deel 4 en 5, Martin Walker – Thriller Regio: Dordogne Prijs: 29,99

Onze smaken van Zuid-Frankrijk
Onze smaken van Zuid-Frankrijk neemt u mee naar een parel van de Languedoc, laat u even wegdromen onder de Zuid-Franse zon en kennis maken met een eigentijdse plant-based keuken. Smaakvolle, originele gerechten, 100% Frans, 100% vegan. Onze smaken van Zuid-Frankrijk, Stefanie van Haudenhove – Kookboek Regio: Zuid-Frankrijk Prijs € 34,95

Oevers
Zoals iedere zomer gaat gescheiden vader Luc met zijn twee jonge zoons op kampeervakantie. De jongens maken snel vriendjes en voor het eerst sinds jaren heeft Luc tijdens de zomervakantie wat tijd voor zichzelf. Het loslaten van zijn kinderen gaat hem niet goed af; voortdurend houdt hij ze in het vizier en probeert ze te behoeden voor gevaar. Op de een-na-laatste avond durft Luc het aan om een korte avondwandeling te maken terwijl zijn jongens zich op de camping vermaken. Tijdens de wandeling langs de rivier slaat het noodlot toe. Oevers, Rob Waumans – Roman Regio: Languedoc Prijs: € 19,99

Rood Wit Blauw in de Tour
Sinds de Tour de France in 1903 voor het eerst werd verreden, hebben er 258 Nederlandse mannen aan meegedaan. Ze kregen pech, vonden het te zwaar, haalden de eindstreep niet of vierden juist grote successen, en alles daartussen. Velen zijn inmiddels vergeten. Mart Smeets haalt ze allemaal terug. Van elke renner achterhaalde hij de feiten, de levensloop en een portretje, over velen schrijft hij er ook persoonlijke verhalen bij. Rood Wit Blauw in de Tour is een onmisbaar encyclopedisch én verhalend boek over alle Nederlandse Tourdeelnemers ooit. Rood Wit Blauw in de Tour, Mart Smeets – Verhalen Regio: Frankrijk
Prijs: 24,99

De allermooiste dorpen van Frankrijk
In deze herziene uitgave van De allermooiste dorpen van Frankrijk leer je meer dan 160 kleine, gezellige en bijzondere Franse dorpjes kennen. Je leest over hun geschiedenis, culinaire tradities en bijzondere bezienswaardigheden. Het boek wordt afgesloten met 10 prachtige fietsroutes door deze dorpen en de omliggende natuur. Ontdekken, ontmoeten, je verwonderen, de tijd nemen. De allermooiste dorpen van Frankrijk, ANWB – Reisgids Regio: Frankrijk Prijs: 19,99

Deze boeken top 5 komt van Eric van der Wal, eigenaar van de website frankrijkboeken.nl. Hij zal Van Franse bodem en jullie als lezers met regelmaat attenderen op de mooiste, nieuwe Franse boeken met daarbij een korte recensie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s