Culinair genieten in oktober

Ter gelegenheid van de Week van de Smaak (la Semaine du Goût) van 10 tot 16 oktober 
zendt TV5MONDE in de maand oktober vijf documentaires uit over gastronomie en gerenommeerde chefs.

LA QUÊTE D´ALAIN DUCASSE (Nederlands ondertiteld)
Zondag 9 oktober om 21:00
Drieëntwintig restaurants, achttien Michelinsterren, scholen … Waar streeft Alain Ducasse naar, de kleine jongen uit Les Landes die de bekendste chef-kok ter wereld is geworden? De maestro van de gastronomie heeft ons toestemming gegeven hem twee jaar lang wereldwijd te volgen.

LES MAITRES DES SAVEURS DU LYONNAIS (Nederlands ondertiteld)
Dinsdag 11 oktober om 18:40
In Lyon, de streek van weldaad en fijnproevers, brengt een nieuwe generatie koks een ommekeer teweeg in de traditionele lokale keuken. We ontmoeten twee vrouwen: de Braziliaanse Tabata Mey, opgeleid aan de school van Paul Bocuse en de Zweedse chef-kok Connie Zagora. We ontdekken hun inventieve, originele gerechten en hun favoriete producten.


LES MAITRES DES SAVEURS DE PROVENCE (Nederlands ondertiteld)

Dinsdag 11 oktober om 19:30
Twee buitenlandse chefkoks hebben de weg gebaand naar een nieuwe, lichte en geurende Provençaalse keuken. In Marseille staat de Schot Malcolm Gardner aan het hoofd van Le Schilling, waar alleen vis uit de Middellandse zee op het menu staat. In Le Mirazur, in Menton, heeft de Argentijn Mauro Colagreco zijn eigen briljante versie op een klassieker uit de Provence samengesteld: bouillabaisse.


LES MAITRES DU PAIN (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 12 oktober om 21:00
Het basisproduct brood verscheen in 8000 voor Christus in de regio’s van het Midden-Oosten bij het ontstaan van landbouwsamenlevingen. ​​In Frankrijk, Griekenland en Italië zijn de verschillende broden en de vele vormen die ze aannemen, dragers van een sterke symboliek, geworteld in culturele en religieuze tradities.


LES MAITRES DE L´HUILE D´OLIVE (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 12 oktober om 21:50
Een paar jaar geleden was olijfolie een alledaags ingrediënt in de mediterrane keuken. Tegenwoordig hebben gepassioneerde telers er een product van topkwaliteit van gemaakt. Van Toscane tot de Drôme, van de Peloponnesos tot Spanje, een reis naar het hart van deze nectar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s