Fashion extra’s op TV5Monde

Afgelopen maandag is er weer een nieuwe Fashion week gestart in de Franse hoofdstad. Tot 4 oktober staat de lichtstad weer helemaal in het teken van fashion. Beleef dit event mee op TV5MONDE door een kijkje te nemen achter de schermen bij haute couture en Franse luxe.

Met vanavond:
Franck Sorbier, le fil de l’âme
Woensdag 28 sept om 21:00   NL 

Het verhaal van een poetische couturier
Frank Sorbier maakte al heen jong kennis met de couturewereld. Hij volgt zijn eigen weg en blijft trouw aan zijn ontwerpeisen. Dit levert hem de erkenning van zijn collega’s op en de onvoorwaardelijke steun van diegenen die overtuigd zijn dat mode een kunstvorm is.

Le monde en flacon
Woensdag 28 sept om 22:00  NL 

Nicolas de Barry, parfumeur van de renaissance
Nicolas de Barry is een van de laatste meester-parfumeurs van Frankrijk. Ver van de geurindustrie en de verkoop van flesjes in supermarkten via bombastische marketing, zet hij de traditie van het ambacht voort in zijn atelier, onaflatend op zoek naar de zeldzame essence…

Morgen kan je kijken naar:
Azzedine Alaïa, un couturier français
Donderdag 29 sept om 12:30  NL 

Portret van een meester couturier
Van zijn geboorteland Tunesië tot de wijk Marais in Parijs, waar hij zijn bedrijf en zijn ateliers vestigde, ontdek de uitzonderlijke levensloop van Azzedine Alaïa (1935-2017), de boerenzoon die een groot Frans modeontwerper werd. 

Iedere zondag is er:
Version française
iedere zondag om 16:00  NL 

Iedere uitzending een bijzondere gast en reportages om de veelal jonge ontwerpers en de meest chique en trendy plekken van Frankrijk te (her)ontdekken…

OVER TV5MONDE
Par amour de la culture 
TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse cinema, premium documentaires, series en lifestyle magazines. Bovendien worden vrijwel alle programma´s in prime time ondertiteld in het Nederlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s