Bar Beurre wint verkiezing Fijnste Franse restaurant 2024 van Nederland

Gisteravond, maandag 3 juni, zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de twaalfde keer twee bijzondere restaurantprijzen uitgereikt.  De prijzen van het Fijnste Franse restaurant in Nederland, uitgeschreven door de glossy Leven in Frankrijk.

De vakjury

Het magazine Leven in Frankrijk geeft al jaren deze prijs uit aan het voor de jury Fijnste Franse restaurant van Nederland. Maar naast de vakjuryprijs is er ook een publieksprijs waar op gestemd kon worden. De genomineerden voor beide prijzen waren dit jaar:

Madame Catherine Feuillet, consul-generaal van Frankrijk in Nederland

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant 2024 ging naar Bar Beurre in Maastricht.
Madame Catherine Feuillet, consul-generaal van Frankrijk in Nederland reikte de prijs uit. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport: “Een restaurant waar je je waant in Frankrijk. Op de kaart goed bereide Franse gerechten, een uitmuntende keuken maar wel betaalbaar.” De winnaar is een nieuwkomer want Bar Beurre is pas sinds vorig open. Van alle deelnemende restaurants had de jury bij Bar Beurrre het beste gegeten. Dat is een mooi compliment lijkt mij.

Winnaar Bar Beurre met de vakjury en Madame Catherine Feuillet

De publieksprijs ging naar Madame Georgette  uit Venlo waarvoor lezers van Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. In het juryrapport stond onder andere: een heel toegankelijk restaurant, gastvrijheid met een gulle G en mooie klassieke Franse gerechten op de kaart. Ook zij kregen net als Bar Beurre een plaquette uitgereikt door Madame Catherine Feuillet.

Winnaar publieksprijs Madame Georgette met Madame Catherine Feuillet

Van Franse bodem feliciteert Bar Beurre uit Maastricht met het winnen van de juryprijs en Madame Georgette uit Venlo met het winnen van de publieksprijs.

Plaats een reactie

Franse adressen in Nederland

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Volg Van Franse bodem

Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken