Le Creuset pan en Coq au vin

Uit het archief, de Le Creuset pan. Één van de eerste artikelen op het blog en vaak gedeeld. Bedankt delers!!!!

Van Franse bodem

De Coq au vin gemaakt in een gietijzeren Le Creuset pan, in een mooie kleur, mag  gewoon op tafel gezet worden. Juist het oerdegelijke en stoere van zo’n pan horen helemaal bij dit gerecht, beetje boers, landelijk en bourgondisch. Bon appétit!

De Le Creuset pan.

Wanneer je een gietijzeren pan van Le Creuset optilt voel je de ambacht, hij is zwaar, degelijk en oersterk. Dit zijn ook meteen de kenmerken van een Le Creuset pan waar ze vanaf 1925 groot mee zijn geworden. In het plaatsje Fresnoy-le-Grand, Frankrijk wordt de eerste fabriek geopend vanwege de strategische ligging, op het kruispunt van het transport van grondstoffen zoals steenkool, ijzer en zand. Vanaf de allereerste gietijzeren pan tot aan nu ondergaat elke pan een grondig maakproces waarbij kwaliteit voorop staat. Elk exemplaar is uniek omdat elk onderdeel uit een eenmalig gebruikte mal van zand komt.

vitrine---kopie--3-Onderdelen worden uit de mal geschud, geknipt en met de…

View original post 1.045 woorden meer

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s