Hortensia’s & brocante in Soest

brocante

Eén van de leuke bijkomstigheden van bloggen is, dat je veel mensen leert kennen. En van deze mensen leer je weer het nodige en kom je ook weer met andere dingen in contact. Zo kwam ik via Paul en Monique Hein van Meubels met een verhaal en Le Perron in Amersfoort uit bij de “Brocantekas” Bosrand te Soest.

Brocante

Een aantal weken geleden schreef en publiceerde ik het artikel Brood & brocante in Amersfoort. Een uniek concept, namelijk de verkoop van brood en brocante in één winkel. Daar kreeg ik erg veel reacties op en het blogartikel werd maar liefst 167 keer gedeeld via Facebook. Nou wil het geval dat de eigenaren van Meubels met een verhaal en Le Perron in Amersfoort ook een plekje hebben weten te bemachtigen bij de Bosrand te Soest. Een kweker die, met name in het voorjaar en zomer, de allermooiste en nieuwste soorten hortensia’s verkoopt. Maar, hij heeft ook een stuk van zijn kas afgestaan aan ongeveer 15 brocanteurs. Voor mij twee vliegen in één klap zou ik zeggen. Een mooie hortensia kopen en dan meteen dat specifieke stukje brocante scoren. Ook weer een unieke combinatie en een uniek concept.

brocante

Als je binnenkomt weet je bijna niet waar je moet kijken, er staat zo ontzettend veel. Van kasten, kapstokken, stoelen, tafels naar servies, krukjes, kisten en rieten manden, het staat er allemaal. Het publiek is zeer gevarieerd en komt werkelijk van heinde en verre.

Brocante

Als brocanteur huur je een stukje van de kas waar je vervolgens je koopwaar mag uitstallen. Als brocanteur hoef je niet zelf aanwezig te zijn, voor de verkoop daar is iemand voor. Het aanbod is gevarieerd en de brocante komt onder andere uit Frankrijk, België, Hongarije en Engeland.

Brocante

Op de website van de “brocantekas” de Bosrand staan alle brocanteurs beschreven. Iedere brocanteur stelt zich zelf voor met een klein stukje tekst en beeld. Alle hebben een grote passie voor brocante en voor vele komt dan ook de droom uit van het hebben van een eigen winkel in deze shop in shop ‘brocantekas”.

Brocante

De “brocantekas” de Bosrand is zeker voor brocanteliefhebbers de moeite waard. Ikzelf ga zeker in het voorjaar nog eens terug om dan de mooie bloeiende hortensia’s te gaan bekijken en ik denk dat er dan ook wel een aantal mee naar huis gaan, misschien wel begeleid door een leuk stukje brocante.

Brocante

Voor meer informatie: De Bosrand Brocante | Wieksloterweg 37 WZ | 3763 LJ Soest | 035 6016776 | www.debosrandbrocante.nl

Brocante

10 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s