Kookboek “Mijn keuken” van foodblogger Mimi Thorisson

VOORJAAR_2015_fontaine_uitgevers_web_Pagina_2

Deze maand (Maart) komt het schitterende kookboek “Mijn keuken, een jaar koken op het Franse platteland” van Mimi Thorisson uit in Nederland. Een boek die je meevoert naar het Zuid-Westen van Frankrijk, de Medoc streek om precies te zijn. Een strook land met aan de ene kant de Gironde en de andere kant de Atlantische Oceaan. Daar is het boek geschreven en zijn de prachtige beelden gecreëerd die in het boek staan.

De schrijfster Mimi Thorisson is geboren in Hong-Kong, heeft een Franse moeder en samen met haar man uit IJsland en hun vijf kinderen is ze in 2010 neergestreken in de Medoc streek in Frankrijk. Ze begon het foodblog Manger waarop ze uitgebreid de streek beschrijft en recepten plaatst wel of niet uit de streek samen met wonderschone fotografie.

Haar blog is ontstaan door het plaatsen van een foto van een cake die ze had gebakken en gedecoreerd met bloemen, bladeren en bessen uit haar tuin. De foto werd zoveel gepind, geliked en getweet dat ze binnen de kortste keren vele volgers had, gebeld werd door magazines en iemand de suggestie deed om een boek te schrijven. Haar blog Manger was geboren.

Schermafbeelding 2015-02-08 om 16.56.06

Ik volg haar al een tijdje via Facebook, maar meer nog volg ik haar blog Manger. Het leuke is, dat zij in de streek woont en werkt, waar wij ook een huis bezitten. Namelijk de Medoc streek in Frankrijk. Veel plekken die zij bespreekt en laat zien op haar blog komen mij dan ook bekend voor. De fotografie is werkelijk geweldig, kan ook niet anders, want die wordt gedaan door haar man en fotograaf Oddur Thorisson. De styling van de fotografie is ook prachtig, geen één plaatje wordt zo maar geschoten, er wordt goed over nagedacht. De beelden van de gerechten zijn zo mooi, dat het water je letterlijk in de mond loopt.

mimi

De sfeer van het blog, de liefde voor de ingrediënten en het koken zie je ook terug in het kookboek. Je krijgt zin om te koken en in mijn geval af te reizen naar de Medoc. Het “Franse” koken leerde ze van haar oma en tante tijdens de zomervakanties in Frankrijk. Nu kookt Mimi zelf in een groot oud huis ergens in het noorden van de Medoc.

manger

Meer informatie over het boek via deze link http://www.fontaineuitgevers.nl/wp/mijn-keuken/en op: www.fontaineuitgevers.nl

Beeldmateriaal: Oddur Thorisson, Fontaine uitgevers

Follow my blog with Bloglovin

3 reacties op ‘Kookboek “Mijn keuken” van foodblogger Mimi Thorisson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s