Rosé met bubbels en grapefruit van Castel

castel wijn

Tijdens mijn bezoek aan de eerste “Taste of Christmas beurs” afgelopen december in de Jaarbeurs in Utrecht, proefde ik voor het eerst een aperitief waarvan ik dacht, die vind ik nou lekker. Dat is een drankje wat ik graag wil delen met mijn lezers. Het is Franse roséwijn met grapefruit en een sprankelende bubbel, de Very Fizz Grapefruit van Famille Castel. Niet te zoet en zeker niet te zuur en ook niet bitter, maar heerlijk fris en de afdronk van grapefruit blijft lekker lang in je mond hangen.

Van Franse bodem

Nu houd ik in het dagelijks leven ook van het eten van grapefruit, wel met wat suiker en ben ik niet zo van de zoete drankjes dus dit drankje valt helemaal in de smaak. De kleur is ook wel aangenaam, niet te roze niet te rood. Een apart en lekker drankje voor als je iets te vieren hebt, of gewoon voor zo meteen lekker in de tuin bij mooi weer.

Van Franse bodem

In Frankrijk was rosé lange tijd de standaard om de zomermiddagen en -avonden mee te vieren. Maar om anders dan anderen te zijn, is er nu dus deze rosé met een fruitkick van grapefruit. Gekoeld met of zonder hapje, alles kan. Het is een heerlijke blend van mousserende rosé en grapefruit.

De pure roze tinten komen van het vruchtvlees van de grapefruit. Er is een mooie balans tussen de roséwijn en het subtiel beetje zoete, frisse fruit.  De Very Fizz Grapefruit van Famille Castel is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €4,99. Niet te duur dacht ik. En je komt wel met iets aparts.

Voor meer info kijk op: http://www.verybyfamillecastel.com/  en  https://www.facebook.com/verybyfamillecastel?fref=ts

Van Franse bodem

De Very Fizz Grapefruit Rosé is één van de specialiteiten uit de Castel Familie. De familie Castel is een vooraanstaande wijnfamilie uit Frankrijk. Ze bezitten wijnkastelen in Bordeaux, Loire, Provence en Languedoc. De gehele familie is al drie generaties werkzaam in dit prachtige wijnconcern. Op elk wijnkasteel is een gerenommeerde wijnmaker die de scepter zwaait.

taste of christmas

De familie Castel streeft er naar om betaalbare kwaliteitswijnen te produceren. Ze kopen allerlei wijnkastelen op en hopen ook in de toekomst een echte grand cru te kunnen toevoegen aan het familiebezit. De van oorsprong Spaanse familie is helemaal gesetteld in het Franse land en bezit de nodige Franse wijnkastelen en gezien hun innovatie op het gebied van wijnmaken, zullen ze niet snel terugkeren naar het geboorteland van hun voorouders.

Beeldmateriaal: Mireille den Hartog/ Paul den Hartog  |  Van Franse bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s