– Gestopt- Wine Bar Bistro C’est Tout in Amersfoort

C'est Tout

Sinds afgelopen zondag 1 maart is de stad Amersfoort een eetgelegenheid rijker, en wel eentje met een “Frans” tintje. Het is Wine Bar Bistro ‘C’est Tout’ in de Bloemendaalsestraat nummer 24. Een Wine Bar Bistro waar je vanaf een uur of 3 tot middernacht een goed en lekker glas wijn kunt nuttigen om vervolgens door te schuiven aan het “Franse” diner.

C'est Tout

De drie vrienden Ed, Michael en Roel vonden dat het tijd was voor iets nieuws. Ze bezitten al het restaurant ‘Voor Iedereen’, dat ook in de Bloemendaalsestraat gevestigd is, maar er ontbrak nog iets in Amersfoort vonden zij.

C'est Tout

Een goed, gezellig en betaalbare Wine Bar Bistro die goede klasse wijnen schenkt en “Franse” klassieke gerechten serveert, maar wel in een modern jasje. Dat gaat Wine Bar Bistro ‘C’est Tout’ allemaal bieden, een nieuwe plek waar je je even op “Van Franse bodem” kunt wanen.

C'est Tout

De prachtige visgraten houten parketvloer straalt klasse en warmte uit, de bar is een stevig fundament in het restaurant en de kleuren zijn licht en modern, met een toefje rood van de stoffen banken. Het enige wat in tact gebleven is, na overname van het pand, is het plafond, voor de rest is het interieur geheel veranderd. Er zijn veel koperen elementen gebruikt in de Wine Bar bistro. Echte blikvangers zijn de koperen lampen boven de bar.

C'est Tout

Er hangt een Franse bistro sfeer, niet oubollig, maar echt van deze tijd. De bar, die het zenuwcentrum vormt, is gemaakt van oude Franse kloosterdeuren, je kunt nog zien waar de deurklink gezeten heeft. Aan de bar kun je een wijntje nuttigen om daarna aan één van de, met stoffen servet, gedekte tafels plaats te nemen voor een “Franse” maaltijd zoals Entrecôte, Bouillabaisse of Coq au vin. Daarna kun je eventueel weer terug aan de bar een kop koffie met een digestief drinken. Er is zo’n plaats voor 60 personen in deze “Franse” ambiance, waar ook nog de lambriseringen uit het Spoorwegmuseum in Utrecht te bewonderen zijn.

C'est Tout

Een kleine blik op de menu- en wijnkaart roept bij mij meteen franse sferen op. Zo is er als dessert ‘Il flottante’ en ‘Clafoutis’ te krijgen, maar staan er ook “Franse” vegetarische gerechten op. Deze gaan in de toekomst nog wat uitgebreid worden. De wijnkaart bestaat voor het grootste gedeelte uit “Franse” wijnen, die trouwens goed bewaard worden in klimaatkasten achterin de zaak. Verder hebben ze champagne en zijn ze nog op zoek naar een goede “Franse” prosecco.

C'est Tout

Wanneer het weer het toe laat kan er ook buiten gegeten worden op de kleine “binnenplaats” achter het restaurant. Als dan het zonnetje een beetje schijnt, de temperatuur aangenaam is, krijgt je allerlei “Franse” gerechtjes voorgeschoteld en dan waan je je toch een beetje op “Franse Bodem”.

C'est Tout

Wine Bar Bistro ‘C’est Tout’ is een aanwinst voor de “Hollandse” Amersfoortse binnenstad die daardoor een beetje “Franse” allure krijgt. Meer weten over de menu- en wijnkaart?  Kijk dan op www.winebarbistrocesttout.nl

Wine Bar Bistro C’est Tout   |   Bloemendaalsestraat 24,  Amersfoort   |  033  466 69 06

Fotografie: Mireille den Hartog | Van Franse bodem

Follow my blog with Bloglovin

3 reacties op ‘– Gestopt- Wine Bar Bistro C’est Tout in Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s