Maartse Blogbelevenissen

IMG_3697

De maand Maart begon meteen goed voor mij als blogger. Meteen op de eerste dag had ik de opening van de “Franse” Wine Bar Bistro C’est Tout in Amersfoort. Genodigden, vrienden en familie werden hartelijk verwelkomd met een hapje en een drankje in dit nieuwe Amersfoortse etablissement met een “Frans” tintje. Ook waren er “Franse” chansons te horen van Katell Chevalier, een singer-songwriter van Franse en Nederlandse afkomst. Mijn zondag kon niet meer stuk!

foto

In de loop van de week ontving ik een fles witte wijn van La Tulipe de La Garde van Ilja Gort. Ik was één van de 100 bevoorrechte personen die deze, toen nog niet in de winkel te koop zijnde, witte wijn mocht gaan proeven. Na het proeven vulde je een enquête in en kon je kans maken om ambassadeur officiële du Chateau La Tulipe de La garde te worden. Denk niet dat ik het geworden ben, heb tot op heden nog niks gehoord. Maar wonderen zijn de wereld nog niet uit.

IMG_3739

Aan het eind van die week bracht ik een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar was een modelspoorbanen event en er stond een fransman met een spoorbaantje gemaakt in wijnkistjes. Een goed bezocht event en het was erg leuk om eens te bezoeken.

foto 3

In de loop van de week daarop ging ik langs bij Juffrouw Jacoba in Amersfoort. De foto’s die ik gemaakt had voor het blogartikel over hun mooie zaak vonden de dames goed genoeg om op hun website te gaan plaatsen. Als tegenprestatie mocht ik wat lekkers komen nuttigen in hun winkeltje. Ik heb daar de zalige galette Breton gegeten, echt een aanrader. Een dun knapperig “pannenkoekje” met ham, spiegelei en kaas. Verrukkelijk gewoon. Wel vonden de dames dat als ik nog eens langskwam, de crêpe caramel ook moest proberen. Goh, weer een rede om langs te gaan bij Juffrouw Jacoba. Vinden wij niet erg.

foto 1

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek of ik over Fête du Vin een blogartikel wilde schrijven en publiceren op dit blog. Voor leuke ideeën, initiatieven of Franse hotspots ben ik altijd in. Als het maar met Frankrijk te maken heeft. En Fête du Vin had zeker een Frans tintje. Voor het schrijven en publiceren van dit artikel kreeg ik van Jessica en Jorien een mooie fles wijn opgestuurd. Ik zal hem tijdens een mooie gelegenheid lekker op drinken.

IMG_3787

Verder heb ik natuurlijk nieuwe blogartikelen geschreven en gepubliceerd. Is het blog genomineerd voor de Liebster award en heb ik de winnaars bekend gemaakt van de winactie van het boek “De hotelier maakt weer wat mee”. Het aantal bezoekers op mijn blog groeit gestaag. Van 900 bezoekers in maart 2014 naar dik 3300 bezoekers in maart 2015. Daar ben ik heel blij mee en trots op. Werpt al dat bloggen, aanwezig zijn op social media en het netwerken toch een beetje zijn vruchten af. En worden mijn blogartikelen veelvuldig gedeeld. Dank daarvoor aan al mijn lezers en volgers en ik hoop in de toekomst natuurlijk nog meer te groeien. Op naar een volgende maand met meer nieuwe blogartikelen, ideeën en contacten !

 

De top 5 meest gedeelde artikelen van Maart

1.  Wine Bar bistro C’est Tout Amersfoort 177 x gedeeld

2. Citroën HY Food Truck 88 x gedeeld

3. De rillettes van Slager Janson 53 X gedeeld

4. Slow Escargots 47 x gedeeld

5. Wijncomplex in Bordeaux 39 x gedeeld

 

 

Beeldmateriaal: Mireille den Hartog  |  Van Franse bodem

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: