Spectaculair aftellen tot de Grand Départ

IMG_3797

Afgelopen donderdagavond 26 maart was het koud, regenachtig en waaide het in Utrecht. Dat kon de menigte die samengekomen was op het Jaarbeursplein, achter het station, niet veel schelen. Ze waren afgekomen op de spectaculaire lichtshow die daar te zien was. Zo ook ik. Niet alleen omdat ik daar dan weer een mooi blogartikel over kon gaan schrijven, maar ook omdat ik tijdens de tweedaagse Grand Départ van de Tour de France in Utrecht tourmaker ben. Wat dat gaat inhouden horen jullie nog, want dat weet ikzelf nog niet precies.

IMG_3793

Het is nog 100 dagen tot de start van de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht en dat werd groots “gevierd”. Vanaf 20.00 uur werd het Stadskantoor en de trappen op het Jaarbeursplein in de spotlights gezet met fantastische videomapping projecties. Dit alles begeleid met muziek, dans en fietsacts.

IMG_3821

Zo’n 50 creatieve artiesten hebben meegewerkt aan deze videomapping projecties waarbij ze zich hebben laten inspireren door allerlei aspecten uit de fietscultuur en wielersport. Zo kwamen er onderdelen van de fiets voorbij zoals fietskettingen, -banden en kettingkasten. Maar ook de vlakke fietsroute en de zware bergetappes en de verschillende tourtruien, denk aan de bolletjes-trui en de gele-trui.

IMG_3830

Ook met het mooie lijnenspel van het Stadskantoor hadden de kunstenaars het een en ander gedaan, waardoor het naar mijn mening een unieke projectie is geworden, welke je niet op een ander soort gebouw kan projecteren.

IMG_3829

Kortom, het was een fantastische avond en een fantastisch schouwspel. Het aftellen tot de Grand Départ kan beginnen. Meer informatie over deze Grand Départ en allerlei leuke activitieten die er nu in Utrecht te doen zijn rond het thema fietsen, Franrkijk en de Tour, vind je op : www.utrecht2015.com

IMG_3840

 

 

Beeldmateriaal: Mireille den Hartog | Van Franse bodem

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s