Expositie “Vive la France” tassen van eigentijdse Franse ontwerpers

van Franse bdoem

Morgen 17 maart start de tentoonstelling “Vive la France” in het Tassenmuseum “Hendrikje” in Amsterdam. De tentoonstelling loopt tot en met 7 juni van dit jaar en laat een uiteenlopende selectie zien van tassen van eigentijdse Franse ontwerpers. Zo zijn er onder andere handgemaakte tassen met unieke vormen en bijzondere materialen te zien. De tentoonstelling laat zien wat er nu speelt bij en onder tassenontwerpers in het grote modeland Frankrijk.

van Franse bodem

Eeuwen lang al is Frankrijk het centrum op het gebied van mode. De trends die de grote modemerken, zoals Chanel, Dior en Saint Laurent op de modeshows in Parijs laten zien, worden wereldwijd gevolgd. De merken staan voor mooie ontwerpen, bijzonder vakmanschap en hoge kwaliteit in afwerking en materialen. Omdat Frankrijk een zeer grote rol speelt in het wereldwijde modebeeld, is het erg interessant om in kaart te brengen wat hedendaagse Franse ontwerpers maken.

van franse bodem

Om deze reden exposeert Tassenmuseum “Hendrikje” vijf Franse merken en tassenontwerpers. De tas is volgens de Française onmisbaar; het benadrukt de mode, maakt de outfit af en voegt stijl toe. De vijf geselecteerde merken/ontwerpers zijn: Vent de Voyage, Manufacture des Rigoles, Jamin Puech, Mai Baeg en Frédérique Lamagnère. Zij kenmerken zich door Franse traditie, vakmanschap en moderniteit, maar vormen ook een beeld van hun tijd. Tijdens de expositie ‘Vive la France’ worden er bijzondere exemplaren getoond.

van Franse bodem

 

“Vive la France”  tassen van eigentijdse Franse ontwerpers

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, Amsterdam

Meer info:  website Tassenmuseum

 

 

Beeldmateriaal: Vent de Voyage, Manufacture des Rigoles, Jamin Puech, Frédérique Lamagnère

Deze toptas is van Manufacture des Rigoles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s