Wijnproeverijen van Fête du Vin

van Franse bodem

Wijnproeverijen

Fête du Vin geeft wijnproeverijen. Een proeverij van Fête du Vin is een feestje. Het leven is leuk en wijn lekker, dus dat moet ook ontspannen en in een leuke Franse ambiance plaatsvinden. Joie de Vivre alom.

Fête du Vin geeft wijnproeverijen op maat en op locatie (thuis, bij bedrijven, in restaurants, alles kan). Met Franse wijnen als basis is alles bespreekbaar: de groepsgrootte, de locatie, de hoeveelheid wijnen, de type wijnen, combinaties met hapjes, thema’s. Vraag maar raak.

van Franse bodem

In een goed gesprek vooraf stem je samen met Fête du Vin een wijnproeverij op maat af. Vanaf €20,- per persoon kun je al een “Fête du Vin” in huis hebben.

De wijnen die je tijdens de proeverij proeft, kun je niet bij Fête du Vin bestellen. Fête du Vin geeft je een overzichtslijst van de wijnen die je hebt geproefd, zodat je je nieuw ontdekte wijn zelf kunt gaan kopen.

van Franse bodemJessica en Jorien

Fête du Vin is opgericht door de twee vriendinnen Jessica en Jorien. Tijdens de WSET-3 opleiding in Rotterdam in het najaar van 2013 leerden zij elkaar kennen in de metro op weg naar hun wijnlessen. Er was een klik… dat heb je zo nu en dan in het leven wel eens.

Omdat ze beide heel gelukkig worden van La France én van De Wijn, besloten ze, na het behalen van hun diploma’s, op 14-07-2014 (jaja, toeval bestaat niet) hun eigen “bedrijfje” te beginnen: Fête du Vin.

van Franse bodem

Fête du Vin

Het idee achter Fête du Vin is om mensen wijnen te laten snappen. Jessica en Jorien willen kennis overdragen. Zodat mensen gaan snappen hoe een wijn in elkaar zit en dus ontdekken waarom zijzelf nou die éne wijn wel lekker vinden en die ándere niet (terwijl hun buurman, partner, of Meneer Hamersma iets heel anders ervaart of lekker vindt). Ze willen dat mensen na een proeverij bij Fête du Vin, naar de winkel kunnen gaan en thuis blij worden van de fles die zij zelf gekocht hebben. En niet zouden denken: “Oh, dit moet dus blijkbaar lekker zijn volgens de kenners. Maar ik vind het niet lekker.”

van Franse bodem

Zoals ze zelf op de site beschreven hebben:

“Fête du Vin laat je ontdekken hoe je een wijn op een begrijpelijke manier kunt benaderen en analyseren. Je leert je eigen smaakpalet beter kennen, terwijl je bent ondergedompeld in Franse sferen. Na een wijnproeverij van “Fête du Vin” snap je beter waarom je juist die ene wijn lekker vindt en kom je eindelijk wel met jouw lievelingswijn thuis, wanneer je naar de winkel bent geweest.”

Om de mensen hun smaakpalet te leren kennen, kun je volgens Jessica en Jorien zeer goed voldoen met de wijnen die gemaakt worden in La France (wat van oudsher ook nog eens hét wijnland is).  En aangezien ze allebei ook heel vrolijk worden van La France, was de keuze om voor alleen deze wijnen te gaan niet moeilijk.

van Franse bodem

Wil je meer weten over de wijnproeverijen van Fête du Vin kijk dan voor meer informatie op: www.feteduvin.nl

Volg Fête du Vin ook op facebook: https://www.facebook.com/pages/Fête-du-Vin/788497334519501 

 

 

Beeldmateriaal: Fête du Vin

 

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s