Tentoonstelling “De opkomst van de parfum industrie”

van Franse bodem

Nog tot 31 augustus van dit jaar is er in het Société Musée Lalique Pays Bas in Doesburg de tentoonstelling “De opkomst van de parfum industrie” te zien.

Couturiers creëerden tegen het einde van de negentiende eeuw een nieuwe soort industrie voor parfum en aan het begin van de twinstigste eeuw waren het François Coty en René Lalique uit Frankrijk die de uitstraling en de beleving van parfum een totaal ander gezicht gaven.

van Franse bodem
Het museum heeft voor deze gelegenheid een collectie samengesteld van circa 500 flacons, verpakkingen en originele reclame-uitingen uit dit tijdsgewricht. Ook zal een aantal bijzondere haut-couture stukken tentoongesteld worden van o.a. Jay Thorpe en Lucien Lelong. Het is onze bedoeling om te laten zien dat de parfum-industrie meer is dan de optelsom van parfum en flacons.

van franse bodem
De Fransman Lalique ontwierp voor een groot aantal parfumeurs en couturiers de flacons. Het leeuwendeel hiervan zal tijdens deze bijzondere tentoonstelling te zien zijn. Met behulp van grote beeldschermen en touchscreens zal het geheel extra luister worden bijgezet en wordt de beleving van de getoonde objecten verhoogd.

 

Société Musée Lalique Pays Bas  |  Gasthuisstraat 1  |  6981 CP Doesburg
The Netherlands
0313 471410   |  info@musee-lalique.nl  | www.musee-lalique.nl

 

Fotografie: Linda Roelfszema © www.lrfotografie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s