Retro fietstour in Saumur, Frankrijk

Anjou Vélo Vintage 2015

In het weekend van 13 en 14 juni wordt voor de vijfde keer de Anjou Vélo Vintage Tour gehouden in de plaats Saumur in Frankrijk. Een weekend dat in het teken staat van fietsen in retro-vintage stijl. Wil je deelnemen aan deze vintage fietstour, dan moet je fiets van voor 1987 zijn en word je geacht in retro kleding c.q. stijl aan de start te verschijnen. Wanneer je niet in het bezit bent van een ‘oude’ fiets, dan kan je er één huren via de organisatie waaronder deze Grand-bi.

bicycle

Er zijn 5 routes uitgezet van verschillende lengtes die je voeren door de Loire streek, langs kastelen, wijngaarden, leuke plaatsjes en andere bezienswaardigheden. Alle vijf de routes hebben ludieke namen gekregen zoals Lucienne la Chatelaine (60 km), Gaston la Vigneron (30 km) en Ferdinand la Rustine (90 km). Tijdens dit weekend treden er vele bandjes op en zijn er genoeg versnaperingen te verkrijgen. Een aangekleed geheel dus.

AVV2015-carte 5 parcours avec horaires

Deze Vintage fietstocht is een mooie en leuke manier om de Loire streek rondom de plaats Saumur te leren kennen. Wil je meer weten over dit aparte event, kijk dan vooral op de prachtig vormgeven website. Deze geeft goede informatie en brengt de sfeer van het event prachtig in beeld.

 

http://www.anjou-velo-vintage.com/en/

image005

Beeldmateriaal: Agence Sensori’elle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s