Duralex 70 ans!

Schermafbeelding 2015-05-26 om 18.09.05 kopieHet Franse bedrijf en merknaam Duralex, van het glasservies, uit La-Chapelle-Saint-Mesmin, in de buurt van Orléans, bestaat dit jaar 70 jaar. Het bedrijf is met name wereldberoemd geworden door het glas Picardie. Hier schreef ik al eens een blogartikel over. Het glas dat Duralex roem bracht, maar waar ze ook bijna aan failliet gingen, het glas werd namelijk nogal vaak gekopieerd. Maar ze hebben het overleefd en kunnen daarom dit jaar het 70 jarig jubileum vieren.

kaart blog vista3Voor het Parijse (industriële)vormgevingsbureau ‘5.5 Designstudio’ is de verjaardag van dit glas een aanleiding om iets speciaals te doen. Elk jaar is er in Parijs een design festival, namelijk het D’Days festival en tijdens dit festival komt het bureau met iets speciaals rond het Picardieglas van Duralex om het jarige glas in het zonnetje te zetten.

Schermafbeelding 2015-05-26 om 18.09.05Rondom het glas Picardie van Duralex hebben ze namelijk accessoires bedacht die nieuwe functies geven aan dit legendarische object die deel uitmaken van de kleine momenten van alle dag. Tijdens en op het festival hebben de bezoekers de mogelijkheid om  3d documenten te downloaden en mee te nemen naar huis. Mocht je al in het bezit zijn van een 3d printer dan kan je deze creaties thuis uitprinten en gaan gebruiken samen met het Picardieglas.

DuralexDit is wederom een leuke samenwerking tussen het ontwerpbureau ‘5.5 designstudio’ en een groot Frans merk. Zo hebben ze voor het champagnehuis Veuve Cliquot en het merk Moulinex mooie en aparte ontwerpen en ideeën mogen ontwikkelen en hebben ze in samenwerking met Renault een aantal grappige en vernieuwende ideeën laten zien tijdens de tentoonstelling So french in het Atelier van Renault aan de Champs Élysées te Parijs. Deze laatste is het bekijken waard. Vooral de kurken vind ik een enorm leuk idee.

SO_FRENCH_003Tijdens de tentoonstelling So french was er al een samenwerking tussen het ontwerpbureau ‘5.5 designstudio’, Duralex en Renault te zien. Bon anniversaire Duralex!

SO_FRENCH_042

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s