De voortgang van mijn boek ’57 iconen van Franse bodem’

Van Franse bodem, Frankrijk, boek

cover blog

Zo’n drie maanden geleden stapte ik binnen bij Edicola Publishing b.v. te Deventer, waar ik een afspraak had met Aernoud Oosterholt. We zouden van gedachten wisselen over het idee en concept voor het uitgeven van een boek over producten van Franse bodem.
We waren er erg snel uit samen, we zaten beiden op dezelfde lijn en voor we het wisten waren we al over de inhoud, titel en vormgeving van het boek aan het brainstormen. Nu was het aan mij de taak om in drie maanden tijd het boek ook daadwerkelijk te gaan maken. Voortvarend ging ik aan de slag, vooral gedreven door enthousiasme en mijn passie voor al die mooie producten uit La Douce France. Ik zette een stramien op, koos het lettertype, zocht de juiste kleuren en bedacht de vormgeving van het boek.

Ambiance Cerise (8)

Toen dat eenmaal stond, en dat wil nog wel eens wijzigen bij mij, kon ik gaan invullen wat betreft tekst en beeld. Het aantal pagina’s van het boek is 144 en het aantal onderwerpen 57, dus ik moest nog iets verzinnen voor de extra pagina’s. Al gaande weg kwamen die ook gevuld en al snel had ik de eerste ‘iconen’ met beeld in het boek staan.

CONFE¦üRENCE-006

Elk ‘icoon’ heeft een eigen beeld, vele heb ik zelf geschoten, maar een aantal ook niet. Een aantal beelden heb ik opgevraagd bij het desbetreffende bedrijf en van sommige kreeg ik reactie en prachtig beeldmateriaal toegestuurd. Zo kreeg ik van Le Creuset prachtige beelden van de gietijzeren pannen toegezonden en waren ze vanuit La Douce France bij zowel Fermob als La Charentaise bereidt om via ‘We Transfer’ het één en ander aan mooi beeldmateriaal toe te zenden.

SUNNYCUIR-01_S_RGB

Het boek werd steeds meer gevuld, zocht nog nieuwe ‘iconen’ om over te schrijven, schreef een voorwoord en maakte met de vormgeving van de omslag het boek compleet. De teksten werden gecontroleerd en nu ben ik zover dat ik het boek aflever voor eindredactie bij de uitgever. Zeer spannend. Wanneer gaat het naar de drukker of kan het naar de drukker, moeten er nog wijzigingen doorgevoerd worden en heel belangrijk: hoe wordt het boek ontvangen bij de uitgever.

Jullie horen dat allemaal snel!

5 reacties op ‘De voortgang van mijn boek ’57 iconen van Franse bodem’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s