Website L’Esprit provençal

Frankrijk, olijfolie, l'esprit provencal

Eind augustus dit jaar maakte ik kennis met Monique van L’esprit provençal. We stonden beide op de ‘Bijzondere Brocante’ markt in Breda. We kenden elkaar al via Facebook, maar tijdens dit event kon ik haar mooie kraam met de vele prachtige producten van Franse bodem met eigen ogen zien. Haar enthousiasme, passie en de liefde voor de producten spraken mij zeer aan. Wat ik heb met mijn blog,  heeft zij met de vele mooie producten uit La Douce France. Dat wilde ik bij elkaar brengen en daarom vroeg ik haar, haar verhaal achter L’esprit provençal op te schrijven.

Frankrijk, olijfolie, l'esprit provencal

Het verhaal achter L’Esprit Provençal

Na meer dan 40 jaar vakantievieren in vele streken van Frankrijk, wilden wij iets met onze passie, met name de Provence, gaan doen.  Iedere vakantie weer namen wij vele lekkere Franse producten mee terug naar Nederland. We wilden meer mensen met deze (h)eerlijke producten kennis laten maken en vooral ervan laten genieten, daarom zijn wij in augustus 2014 met L’esprit provençal gestart.

Onze eerste bezoek aan leveranciers in de Provence vond plaats in november 2014 en met een volle auto kwamen wij weer thuis van een succesvolle inkoopreis. Het succes was mede te danken aan onze taalcoach, want dit is wel even op een andere manier Frans spreken. Voor ons staat vast dat onze producten puur en (h)eerlijk moeten zijn. Dus zonder chemische toevoegingen en de producenten mogen er een eerlijke prijs voor ontvangen. Daarom zijn wij continue op zoek naar juist de kleine producenten en leveranciers van producten / merken die in Nederland nog niet te koop zijn. Hierbij krijgen we vaak tips van de lokale bevolking.

Frankrijk, olijfolie, l'esprit provencal

In onze zoektocht naar échte Provençaalse producten hebben we inmiddels olijfolie, lavendelproducten, honing, vinaigre, mosterd, tapenade, gekruide zouten, confits, confiture, poterie, wijnen, bier, siropen en nog vele andere lekkernijen gevonden. We ontdekken bij ieder bezoek aan de Provence nieuwe smaken en producten. Wij rijden nu iedere 2-3 maanden naar de Provence om nieuwe producten te mogen ontdekken.

Vanaf 19 maart 2015 is onze webshop geopend en met succes. Graag willen wij dicht bij de mensen staan om te zien en te horen wat zij lekker vinden. Mensen laten proeven en beleven.  Inmiddels hebben wij vele markten meegemaakt in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg met een Frans thema of een thema over (h)eerlijke producten. Vaak kwam de vraag of onze producten ook in een winkel te koop zijn. Inmiddels hebben wij een vijftal verkooppunten in Helmond, Den Bosch, Eindhoven en Roermond variërend van delicatessenwinkel, restaurants tot een cadeauwinkel. Wij zijn altijd op zoek naar winkels in Nederland en België die onze producten in hun assortiment op zouden willen nemen.

Frankrijk, olijfolie, l'esprit provencal

Monique is fulltime bezig met de verkoop en de uitbreiding van het verkoopkanaal. Wij vinden het nog iedere dag bijzonder dat wij van onze passie ons werk mogen maken en dat mogen delen met heel veel mensen met of zonder passie voor Frankrijk.

Wilt u eens kennis met ons maken?  Wij staan van 7 tot 11 oktober 2015 op de Kampeer & Caravanbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Voor meer evenementen waar wij te vinden zijn, kijk in de agenda op www.lespritprovencal.com.

À bientôt!

2 reacties

  1. […] En als klap op de vuurpijl is er voor alle deelnemers een goodiebag. In deze goodiebag zit onder andere een half flesje Tulipe de la Garde van de Nederlandse en in Amersfoort wonende wijnboer Ilja Gort, een stukje heerlijk ruikende Savon de Marseille aangeboden door Dille en Kamille Amersfoort en een potje confiture aangeboden door l’Esprit Provençal. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s