Franse regio’s even op Hollandse bodem

IMG_4955

Op uitnodiging van Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme in Amsterdam, was ik gisteren aanwezig bij een ‘Frans’ persevent. Het vond plaats in restaurant Nevel aan de Westerdokdijk in Amsterdam. Tijdens dit event kregen onder anderen pers en bloggers de gelegenheid om kennis te maken met vertegenwoordigers vanuit heel Frankrijk, die je vaak zeer gedetailleerde informatie konden geven over hun regio. De regio’s en bestemmingen die er zoal stonden, waren Bretagne, Nantes, Aquitaine, Drôme, Aix-en-Provence en Vendée.

IMG_4964

Wat met name voor mij erg interessant was, waren de Franse producenten. Ik heb mogen proeven van overheerlijke chocolade, Valrhona. Chocolade die veel gebruikt wordt door sterrenrestaurants en patissiers. Heb nog wat genipt aan de vermout van het Franse merk Noilly Prat en mocht de bubbel proeven van Chateau Monmousseau. Een zeer bijzonder chateau in de buurt van Tours met een wijnkelder waar kunst geprojecteerd wordt. Uiteraard ga ik over deze onderwerpen nog een keer een blogartikel wijden.

IMG_4952

Gaandeweg de middag werd ik door zowel Martine en Liesbeth, beiden verantwoordelijk voor de perscontacten van Atout France, steeds voorgesteld aan andere vertegenwoordigers, die mij wel iets konden vertellen over hun regio, en dan met name welke producten van Franse bodem daar geproduceerd worden. Veel producten zoals kaas, wijn, handschoenen, hoeden, messen, crèmes en vooral snoepgoed, passeerden de revue. Voor mij natuurlijk een enorme inspiratiebron, een soort snoepwinkel.

FullSizeRender kopie

De regio waar ik eigenlijk meteen als eerste naar toe ging voor wat meer info, was de Aquitaine. Een regio waar ik maar een klein gedeelte van ken, de Gironde streek. Door het mooie verhaal en leuke tips van Céline Boute, weet ik nu veel meer over deze geweldig gevarieerde regio. De stad Bordeaux die als ‘hoofdstad’ fungeert, is en blijft een pareltje. Binnenkort publiceer ik een artikel over deze bruisende stad: 3 redenen om dit jaar de stad Bordeaux te bezoeken.

FullSizeRender

Ik heb erg genoten van deze middag. Het was goed voorbereid, perfect verzorgd en het liep allemaal op rolletjes. Het persdossier ziet er trouwens zeer mooi en goed uit en leest als een magazine. Ik heb mij voor even op van Franse bodem gewaand, bedankt Atout France (Martine en Liesbeth) voor deze fijne middag!

Wil je inspiratie opdoen voor je vakantie naar Frankrijk: http://nl.france.fr

IMG_4966

7 reacties

  1. Wat een leuk evenement! Jij komt nog eens ergens!!! 😊
    Kan me voorstellen dat je genoten hebt! Allemaal heel herkenbare dingen en leuk om te lezen! Toevallig afgelopen jaar bij Noilly Prat een rondleiding gedaan! Echt de moeite waard!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s