Op uitnodiging van Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme in Amsterdam, was ik gisteren aanwezig bij een ‘Frans’ persevent. Het vond plaats in restaurant Nevel aan de Westerdokdijk in Amsterdam. Tijdens dit event kregen onder anderen pers en bloggers de gelegenheid om kennis te maken met vertegenwoordigers vanuit heel Frankrijk, die je vaak zeer gedetailleerde informatie konden geven over hun regio. De regio’s en bestemmingen die er zoal stonden, waren Bretagne, Nantes, Aquitaine, Drôme, Aix-en-Provence en Vendée.
Wat met name voor mij erg interessant was, waren de Franse producenten. Ik heb mogen proeven van overheerlijke chocolade, Valrhona. Chocolade die veel gebruikt wordt door sterrenrestaurants en patissiers. Heb nog wat genipt aan de vermout van het Franse merk Noilly Prat en mocht de bubbel proeven van Chateau Monmousseau. Een zeer bijzonder chateau in de buurt van Tours met een wijnkelder waar kunst geprojecteerd wordt. Uiteraard ga ik over deze onderwerpen nog een keer een blogartikel wijden.
Gaandeweg de middag werd ik door zowel Martine en Liesbeth, beiden verantwoordelijk voor de perscontacten van Atout France, steeds voorgesteld aan andere vertegenwoordigers, die mij wel iets konden vertellen over hun regio, en dan met name welke producten van Franse bodem daar geproduceerd worden. Veel producten zoals kaas, wijn, handschoenen, hoeden, messen, crèmes en vooral snoepgoed, passeerden de revue. Voor mij natuurlijk een enorme inspiratiebron, een soort snoepwinkel.
De regio waar ik eigenlijk meteen als eerste naar toe ging voor wat meer info, was de Aquitaine. Een regio waar ik maar een klein gedeelte van ken, de Gironde streek. Door het mooie verhaal en leuke tips van Céline Boute, weet ik nu veel meer over deze geweldig gevarieerde regio. De stad Bordeaux die als ‘hoofdstad’ fungeert, is en blijft een pareltje. Binnenkort publiceer ik een artikel over deze bruisende stad: 3 redenen om dit jaar de stad Bordeaux te bezoeken.
Ik heb erg genoten van deze middag. Het was goed voorbereid, perfect verzorgd en het liep allemaal op rolletjes. Het persdossier ziet er trouwens zeer mooi en goed uit en leest als een magazine. Ik heb mij voor even op van Franse bodem gewaand, bedankt Atout France (Martine en Liesbeth) voor deze fijne middag!
Wil je inspiratie opdoen voor je vakantie naar Frankrijk: http://nl.france.fr
Wat een leuk evenement! Jij komt nog eens ergens!!! 😊
Kan me voorstellen dat je genoten hebt! Allemaal heel herkenbare dingen en leuk om te lezen! Toevallig afgelopen jaar bij Noilly Prat een rondleiding gedaan! Echt de moeite waard!
LikeGeliked door 1 persoon
Ja door het bloggen kom je inderdaad nog eens ergens. Altijd leuk om uitgenodigd te worden. Ga alleen niet overal naar toe. De vermout was trouwens erg goed en zacht. Ik heb ze alledrie mogen proeven. Heb je trouwens foto’s van je bezoek aan Noully Prat?
LikeLike
Ik heb er zeker foto’s van. Zal er binnenkort op terug komen. Ben op dit moment tamelijk geveild door de griep. 😑
LikeGeliked door 1 persoon
Is goed. Ziek maar goed uit. Heel veel sterkte en beterschap! Gr. Mireille
LikeLike
[…] mijn bezoek aan het Franse persevent afgelopen maand in Amsterdam ontmoette ik Xavier Theret, hij vertegenwoordigde de stad Nantes, de hoofdstad van Bretagne. De stad […]
LikeLike
[…] Maison Valrhona is vooral een bekend product van Franse bodem onder banketbakkers en koks. Tijdens het persevent van Atout France, was ik in de gelegenheid om kennis te maken met dit mooie product van Franse bodem en ook om het […]
LikeLike
[…] agenda van Ines de la Fressange. Een wijnproeverij van Grands Crus uit de Bordeaux-streek, het persevent van Atout France en een brainstorm met mijn […]
LikeLike