Event Fête de la Musique Amersfoort

Fête de la Musique in Amersfoort
Van vrijdagavond  24 juni tot en met zaterdagavond 25 juni kan iedereen komen genieten van een mooie Franse sfeer in de binnenstad van Amersfoort.

poster FDLM def

Diner Français op vrijdagavond 24 juni
In samenwerking met Bistro ’t Kannetje en Crêperie Juffrouw Jacoba uit Amersfoort, wordt er op vrijdagavond 24 juni een Diner Français georganiseerd. Mensen kunnen zich inschrijven voor een heerlijk diner wat door beide horeca gelegenheden wordt geserveerd. Inschrijven voor dit diner zal lopen via het reserveringskanaal van de Onze Lieve Vrouwentoren.

diner-francais-495x400

Behalve een mooi openingsprogramma, staat er een goodiebag voor alle deelnemers aan het Diner Français klaar! In deze goodiebag zit onder andere een half flesje Tulipe de la Garde van de Nederlandse en in Amersfoort wonende wijnboer Ilja Gort en een stukje heerlijk ruikende Savon de Marseille aangeboden door Dille en Kamille Amersfoort.

IMG_1012

Openingsprogramma tijdens Diner Français op vrijdagavond 24 juni
Voorafgaand aan het Diner Français en het openingsprogramma op vrijdag 24 juni speelt het carillon van de Onze Lieve Vrouwe toren van 17:00 uur tot 18:00 uur Franse chansons.
Tijdens het Diner Français zal een bijzonder openingsprogramma van o.a. muziek ten gehore worden gebracht. Ook is er een heuse Amersfoortse cartoonist. Huug Verschuyl zal zowel Accordeon muziek spelen met Franse chansons als tekenen. Deze Amersfoortse artiest is ook aanwezig op de zaterdag.
De speciaal uit Parijs overgekomen Franse singer-songwriter, Cyprès le Musicien zal zijn muziek spelen tijdens het Diner Français en is daarmee meteen het hoofdprogramma van de opening. Ioana Cobzaru heeft hem speciaal voor dit Diner Francais naar Nederland weten te halen.

Meer over het openingsprogramma: http://fdlm033.nl/openingsprogramma-fete-la-musique-2016/

Het Fête de la Musique festival op zaterdag 25 juni
Het muziekfestival Fête de la Musique zal zaterdag 25 juni op meerdere pleinen in de binnenstad van Amersfoort te zien en te horen zijn. Zo speelt tussen 12.00 en 13.00 uur het carillon van de Onze Lieve Vrouwe toren Franse chansons.

Iedereen die een instrument speelt kan en mag zich inschrijven en zo een plekje op één van de podia bemachtigen. Een prachtige kans voor iedere muzikant in Amersfoort of daarbuiten.

Franse Markt
Op het Lieve Vrouwekerkhof (tevens het hoofdplein) zal vanaf 10:00 uur – 18:00 uur een Franse markt worden georganiseerd waar al dan niet Frans georiënteerde bedrijven hun waar of informatie zullen uitstallen. Tevens zijn er cartoonisten te vinden. Alles bij elkaar het “Montmartre  van Amersfoort”.

IMG_4123

Jeu de Boules
Op de Varkensmarkt is, naast optredens van diverse muziek artiesten, een Jeu de Boules baan te vinden. Kom kijken en maak kennis met Jeu de Boules!

Kunstwerk
De Amersfoortse kunstenaar Anthoney Vauleon is op zaterdag te bewonderen met een ter plekke te ontwerpen kunstwerk! Zijn werk is ook te zien in een kraam op de markt van het Amersfoortse Mont Martre op Het Onze Lieve Vrouwekerkhof.

Sluiting avond Fête de la Musique
Mede door samenwerking met de Groenmarkt en de daar gevestigde horeca is het mogelijk het muziekpodium met versterkte muziek te gebruiken. Zaterdag 25 juni wordt er vanaf 17:00 uur een speciaal daarop afgestemd muziek programma gebracht. De avond en het festival, Fête de la Musique, wordt zaterdagavond afgesloten door de Nederlandse band Katell met een uitgebreid Frans reportoire.

Katell, Frankrijk, chansons

Stichting ArteGanza – Connecting Cultures
Met dit festival hoopt de stichting ArteGanza  –  Connecting Cultures, Amersfoort te verrijken met een voor Amersfoort nieuw evenement, tussen de reeds in Amersfoort bekende en prachtige jaarlijks terugkerende festivals.

Meer info over dit unieke festival in Amersfoort: www.fdlm033.nl

We kijken uit naar uw komst op vrijdagavond en zaterdag! We gaan hopen dat het die dagen mooi weer gaat worden. À bientôt!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s