Start Roland Garros 2016

van Franse bodem

Vandaag start het Grand Slam tennistoernooi Roland Garros (wie was dat ook al weer?). Twee weken lang kunnen we weer genieten van mooi tennisspel. Vanaf 1980 laat de organisatie van Roland Garros elk jaar een kunstenaar een affiche ontwerpen voor dit sportieve evenement. Dit jaar is dat Marc Desgrandchamps. Hij laat de benen van een tennisspeler zien in actie. Bij het zien van deze benen is het meteen duidelijk dat het om een tennisspeler gaat, door de houding en ‘outfit’ van de speler. De schaduw van de speler is een grafisch lijnenspel geworden. Het is de schaduw van een opslag oftewel de service. Met de service begint het spel tennis. Door deze “service” af te beelden op het affiche verwijst Marc naar een nieuwe start/ begin van een nieuw toernooi. Veel kijkplezier!

affiche Roland Garros 2016

De artiest Marc Desgrandchamps met de FFT President Jean Gachassin.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s