WINACTIE BOEK Haring aan de Seine

van franse bodem

Nog een maand en dan barst de grote zomervakantie weer los. Velen gaan weer naar La Douce France op vakantie en wat is het dan leuker om ook een ‘frans’ boek mee op vakantie te nemen om deze heerlijk onder een boom of aan het strand te gaan zitten lezen. Een mooi en boeiend boek om mee te nemen is Haring aan de Seine van Marjoleine Oppenheim-Spangenberg. Het is een autobiografische roman die zich afspeelt in de jaren tachtig van de vorige eeuw en die het verhaal vertelt over twee geliefden die naar Parijs trekken om daar haring, paling en zalm te gaan verkopen.

AP_Oppenheim-Spangenberg_Marjoleine_c_Lisa_Helder_TerVerzending

Met de vishandel gaat het prima, al eten de Parijzenaars geen haring en met de liefde gaat het in de loop der jaren ook steeds verder bergafwaarts. Het succes van de vishandel wordt overschaduwd door de steeds slechter wordende relatie tussen de twee geliefden. Ze krijgen nog wel een zoontje maar wanneer de hoofdrolspeler steeds eerder en vaker naar de fles grijpt is het ‘spel’ voor Marjoleine uit. Geluk, hoop, passie maar ook verdriet, wanhoop en twijfel wisselen zich af in deze roman.

Van Franse bodem

Van Franse bodem mag via Uitgeverij De Geus 5 exemplaren weggeven. Meedoen en misschien een exemplaar winnen? Laat hieronder dan je naam en mailadres achter. De actie duurt t/m vrijdag 17 juni, op 18 juni maak ik via de FB pagina van Van Franse bodem bekend wie de winnaars zijn. Maandag 20 juni publiceer ik het ook op dit blog. De winnaars krijgen dan via uitgever De Geus het boek opgestuurd. Bonne Chance

18 reacties

 1. Bonjour,
  Ik wil het boek sowieso lezen!
  Ik ben lerares Frans in het VO.
  Sinds een aantal maanden ben ik gestart met “Parijsje”. Genieten staat centraal.
  Van Franse bodem in Nederland en bijles tot themareis naar Parijs.
  Ik blijf docent maar het avontuur lokt.
  20 jaar terug als serveerster in Parijs had ik er de tijd van mijn leven en jaarlijks keer ik terug met man en kids. Ik wil vaker!!!
  Nu ga ik van die liefde mijn werk maken.
  Hopelijk wordt het een succes! Jouis la vie met Parijsje!

  Ps: wat foutjes in de tekst (juf hè…):
  een autobiografische roman DIE zich afspeelT…..en het verhaal vertelt over 2 geliefden…

  Geliked door 1 persoon

   • Hoi Mireille,

    Een blogartikel lijkt me super!!!!
    Haring aan de Seine ga ik in de zomervakantie zeker meenemen!
    Ik ben nu bezig met de laatste teksten van de website http://www.parijsje.nl
    Over een paar weken en dan hoop ik te starten met de eerste thema bijeenkomsten en reisjes.
    Haring aan de Seine past zeker ook bij de sfeer van Parijsje!
    Ik hou je op de hoogte!

    Merci! Nienke Kooistra

    Geliked door 1 persoon

  • Praktijkgevalletje: als au-pair zei ik tegen mijn “oppas”kind: jouis ton petit déjeuner waarna “Madame” fijntjes opmerkte dat ik dat werkwoord beter niet kon gebruiken (in deze context); savourez la vie of profitez de la vie kan/zou misschien wat fijnzinniger zijn! Maar misschien staat het in dit geval in de goede “context”?

   Like

 2. Heel graag zou ik dit boek winnen! Na vele omzwervingen door Frankrijk ben ik echt verliefd geworden op dit land. Alles wat over Frankrijk gaat ‘zuig’ ik op en lezen is mijn hobby, dit boek zou mooi passen bij mijn andere boeken over Frankrijk!

  Like

 3. Lijkt me een leuk boek om te lezen wanneer ik na mijn bevalling (in Frankrijk) een paar dagen in het ziekenhuis zal verblijven, een boek om te ontspannen en bij weg te dromen. En daarna natuurlijk uitstekend bibliotheek materiaal voor mijn gite.

  Like

 4. Verslind zowat elk boek dat in Frankrijk afspeelt. Ben eind maart verhuisd naar de Deux-Sèvres. Zou leuk verjaardagscadeautje zijn; ben de 14e jarig.

  Like

 5. Leuk , ook ik heb allerlei redenen waarom juist ik het boek wil winnen , maar het lijkt me ook gewoon een lekker boek .
  Groet ,

  Karin Nederkoorn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s