WINACTIE BOEK Haring aan de Seine

Van Franse bodem

van franse bodem

Nog een maand en dan barst de grote zomervakantie weer los. Velen gaan weer naar La Douce France op vakantie en wat is het dan leuker om ook een ‘frans’ boek mee op vakantie te nemen om deze heerlijk onder een boom of aan het strand te gaan zitten lezen. Een mooi en boeiend boek om mee te nemen is Haring aan de Seine van Marjoleine Oppenheim-Spangenberg. Het is een autobiografische roman die zich afspeelt in de jaren tachtig van de vorige eeuw en die het verhaal vertelt over twee geliefden die naar Parijs trekken om daar haring, paling en zalm te gaan verkopen.

AP_Oppenheim-Spangenberg_Marjoleine_c_Lisa_Helder_TerVerzending

Met de vishandel gaat het prima, al eten de Parijzenaars geen haring en met de liefde gaat het in de loop der jaren ook steeds verder bergafwaarts. Het succes van de vishandel wordt overschaduwd door de steeds slechter wordende relatie tussen de twee geliefden. Ze krijgen nog wel een zoontje maar wanneer de hoofdrolspeler steeds eerder en vaker naar de fles grijpt is het ‘spel’ voor Marjoleine uit. Geluk, hoop, passie maar ook verdriet, wanhoop en twijfel wisselen zich af in deze roman.

Van Franse bodem

Van Franse bodem mag via Uitgeverij De Geus 5 exemplaren weggeven. Meedoen en misschien een exemplaar winnen? Laat hieronder dan je naam en mailadres achter. De actie duurt t/m vrijdag 17 juni, op 18 juni maak ik via de FB pagina van Van Franse bodem bekend wie de winnaars zijn. Maandag 20 juni publiceer ik het ook op dit blog. De winnaars krijgen dan via uitgever De Geus het boek opgestuurd. Bonne Chance