Het Franse limonademerk Teisseire (2)

IMG_1628

Opeens vallen de reclamefilmpjes op TV en advertenties in bladen mij op van het Franse limonademerk Teisseire. Ze willen duidelijk meer bekendheid krijgen hier in Nederland. Vorig jaar na de Tour de France, schreef ik al een blogartikel over dit siroopmerk. Daarom nu nog eens in de herhaling.

IMG_1630

Het limonademerk wordt door ons ingekocht, om er vervolgens een ‘Monaco’ mee te maken. Een mix van bier met limonadesiroop. Zoet, maar erg lekker, vooral in de zomer op een Frans terras.

foto 1 kopie

Het Franse limonademerk Teisseire

Het Franse limonademerk Teisseire is al een tijdje op de markt, namelijk sinds 1720. Toen begon Mathieu Teisseire in de Franse Alpen een likeur- en azijnfabriek. Hij werd vooral bekend om zijn kersenlikeur. Begin twintigste eeuw, zo rond 1907, koopt ene François Reynaud, handelaar in likeur en sterke dranken, het bedrijf van Mathieu Teisseire op en creëert nieuwe ideeën voor smaken en breidt het bedrijf verder uit. Het bedrijf ontwikkeld zich en gaat non-alcoholische vruchtensiropen maken en produceren. De basis voor de siropen van vandaag.

Frankrijk limonademerk

In 1957 ontwikkeld de kleinzoon van François Reynaud de aluminium fles. Een gouden vondst, want deze verpakking bleek ideaal te zijn voor fietsers om uit te drinken tijdens wedstrijden. De verbinding met het fietsen, en dus ook de Tour de France, werd daarmee gelegd. Tijdens de reclamekaravaan van de Tour de France van vorig jaar, reed Teisseire dan ook met een ludieke auto, die met name de volwassenen aan moest spreken.

Frankrijk limonade

Het limonademerk kent vele verschillende verpakkingen waaronder, deze groene met zilveren letters bedrukte aluminium flessen (zie hierboven). Teisseire noemt de flessen ‘bidons’ en wil met de vormgeving de Franse flair die het merk van oudsher heeft, laten herleven. De typografie is geïnspireerd op lettertypes uit oude Franse illustraties en de Franse woorden  ‘Le sirop’ en ‘est. 1720’ op de flessen moeten het Franse gevoel nog eens extra versterken. Dat Franse gevoel wordt in ieder geval opgewekt tijdens de promotie van de siropen, want met een Frans terrasje en dames met een Bretons streepjes t-shirt aan, waan je je toch even in La Douce France.

foto 4

Op de prachtig vormgegeven site staat nog veel meer informatie over dit Franse limonademerk http://www.teisseire.com/nl-nl

 

4 reacties

  1. Wij hebben deze limonade jaren geleden ook al ontdekt. Ieder jaar nemen we weer een aantal flessen mee naar huis. De smaken variëren vaak van jaar tot jaar waardoor ze steeds uitdagen om weer een 🍶 fles met nieuwe smaak te kopen. Het artikel brengt ons gelijk weer in Franse vakantie sfeer. 👌 👌

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s