De limonade Exota met een Frans tintje

Sinds maart 2015 is het van oorsprong Nederlandse limonademerk Exota weer terug op de markt. In 1975 ging de Dongense limonadegazeusefabriek Exota, die in 1923 was ontstaan,  failliet. Maar de felgekleurde limonades beleven een ‘comeback’. Drie jonge ondernemers namen dit initiatief.

FullSizeRender 2.jpg

De limonade’s  worden nu geproduceerd door Riemes Boissons in een kleine fabriek in Morteau in Frankrijk. Een beetje Van Franse bodem op Hollandse grond dus. Riemes Boissons produceren al meer dan 100 jaar ambachtelijke limonades met echte suiker en bubbels. In de ogen van de drie jonge ondernemers komen deze limonades het dichtste bij de oorspronkelijke Exota.

img_1967

De limonade wordt gebotteld in prachtige beugelflessen met een hip etiket dat verwijst naar het etiket van de Exota van toen. De beugelflessen zijn duurzaam want je kunt ze na het opdrinken van de limonade bijvoorbeeld gebruiken als vaas of olijfoliefles.

img_1970

De limonade is er in de smaken Pompelmoes, Pink, Priklimonade, Citroen, Grenadine, Mandarijn, Sinaasappel en Cola, een kleurrijk geheel. De Exota limonades zijn vooral verkrijgbaar in speciaalzaken en horecagelegenheden. De limonade is in blikjes verkrijgbaar bij AH togo en Jumbo Foodmarket.

Meer weten over dit Van Franse bodem op Hollandse grond drankje: www.exotalimonade.nl

img_1968

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s