Het franse lampenmerk Lampe Gras

Lampe Gras; een klassieker

Lampe Gras, een lampenmerk dat sinds 1921 zijn bestaan al kent. Ontwikkeld door Ernard-Albin GRAS voor kantoren en industrie. Simpel, robuust maar toch ergonomisch. De firma Ravel vroeg in 1927 patent aan en men kon beginnen met de (succesvolle) productie van de GRAS lampen.

lampegras-modele-217-xl-9i2kkcyf

Innovatief design

Bernard-Albin Gras was een van de meest innovatieve designers van de 20e eeuw. Hij was ver zijn tijd vooruit met zijn functionele, esthetische design en details. Zo werden er geen schroeven gebruikt en werd er ook niet gelast. De scharnierpunten  waren het meest ingenieus te noemen en nog nooit eerder vertoond. Grote vriend Le Corbusier was ook erg onder de indruk van dit moderne design met zijn grote gebruiksvriendelijkheid.

le-corbusier

Het kon dan ook niet uitblijven dat Le Corbusier de lampen van Bernard-Albin Gras ging gebruiken in zijn eigen kantoor en in zijn projecten over de hele wereld. Al snel volgden meerdere designers en ontwerpers zijn voorbeeld. Voor het eerst sinds de geschiedenis van het ontstaan van de lamp wordt de lamp gezien als designobject en wordt dit voorwerp gebruikt zowel binnen in het bedrijf als in de huizen en appartementen van architecten.

Vandaag de dag is de Lampe Gras een echte collectors item die met zijn tijd mee gaat.

lamp

Wandverlichting

Naast de bekende bureaulampen kent Lampe Gras ook wandverlichting. Wat op dit moment een trend aan het worden is in het interieur. Flexibel, neemt weinig plek in en je krijgt licht op plekken waar het anders niet zo snel komt. Je kunt er meer over lezen op de blog van  dayenlight; swing arm.

Meer informatie over Lampe Gras: www.lampegras.fr

 

Gastblog door Maurien Beyhum | lichtadviseur

Because Light Matters

Blog: https://dayenlight.wordpress.com/

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s