‘Un Tour de France’ in de Haagse Papestraat

Mijn laatste blog van dit jaar is gewijd aan een zeer leuk initiatief dat volgend jaar in Den Haag gaat plaatsvinden. Op vrijdagavond 27 januari 2017 bundelen namelijk een aantal ondernemers in de Haagse Papenstraat hun ‘Franse krachten’ voor de eerste ‘Un Tour de France’. Tijdens deze ‘Tour’ ga je langs bij een aantal ondernemers aan dit Haagse straatje, onder andere bij modeontwerper Michael Barnaart van Bergen op nummer 1 (www.michaelbarnaartvanbergen.com). Hij is onder meer bekend van zijn Mondriaanjurk en geeft hij een presentatie over zijn eigen werk en dat van Yves Saint Laurent.
Cocorico.jpg

 

Na deze presentatie is het tijd om iets te gaan proeven, namelijk: kaas. Bij L’Epicerie du Pape op nummer 3 krijg je ‘Un Tour des fromages’ aangeboden. Een proeverij van vier kazen uit diverse windstreken waarbij eigenaar Jasper wat vertelt. Hierna is het tijd voor bezinning en wijn. Op nummer 5, bij wijnwinkel De Filosoof (www.de-filosoof.nl), geeft eigenaar en PhD Ofran Badakhshani een lezing over een nader te bepalen Franse filosoof gecombineerd met een wijnproeverij.

img_2046
Tussen 20.00 en 22.00 uur op 27 januari kan je dus franse kazen proeven, een frans wijntje nuttigen en mooie verhalen aanhoren, dat staat zeker vast. Na afloop van het evenement is er waarschijnlijk nog ruimte voor een drankje met muziek. Ik zeg waarschijnlijk want het precieze programma is nog niet helemaal bekend. Het programma staat nog in de steigers maar kan alleen nog maar mooier en uitgebreider worden.
De kosten voor dit leuke kleinschalige initiatief is maar 10 euro. Het minimale aantal deelnemers is twintig en bij meer dan dertig aanmeldingen verdelen ze het programma in shifts.
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom dit event start er op 1 januari 2017 de evenementenpagina ‘Un Tour de France’ op Facebook en zal L’Epicerie du Pape erover communiceren in de eigen nieuwsbrief.
Een zeer leuk initiatief met veel franse sfeer wat wel eens kan gaan uitgroeien naar een jaarlijks event. Ik wens de initiatiefnemers veel succes bij het organiseren en de deelnemers heel veel plezier.
Hierbij de link om verzekerd te zijn van een plekje tijdens deze Tour de France. http://www.lepiceriedupape.nl/Un-Tour-de-France

Eén reactie

  1. Hallo,Mireille, Misschien een goed idee een boekhandelaar uit Amsterdam die je verleden jaar hebt getipt voor je lezers,erbij te betrekken want Franse boeken worden slecht gelezen.Ook een Haagse boekhandelaar zou je erbij kunnen betrekken. Graag wil ik je vertellen dat ik mij als aparte doelgroep, richt op Franstaligen. Frans is mijn hobby en ik heb ooit Frans gestudeerd. Mijn adressen:www.paracelsusgouda.nl (Daar was ooit een Frans winkeltje),www.vitaliteitenkanker.nl http://www.Massage-Gouda.nl.Maar met die laatste site is er steeds iets, dus let op. Daar moet iets aan gaan gebeuren.Misschien is mijn Yogapraktijk waarin ik graag Franstaligen wil hebben,iets om te vertellen in je site? Fijn Nieuwjaar toegewenst. Jantsje Dekker,Hatha-Yogadocente en Orthomoleculair therapeut,Vpoetreflexologe i.o.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s