Frankrijk
Reactie 1

Filmfestival Cannes en TV5MONDE

Vanaf 17 mei tot 28 mei vindt in Cannes, in Zuid-Frankrijk, voor de 70 ste keer het internationale filmfestival van Cannes plaats. Elk jaar laat de organisatie door een ontwerper een mooi affiche ontwerpen. Dit jaar heeft de ontwerper gekozen voor een beeld van de dansende actrice Claudia Cardinale.

_95392194_cannes-poster--2.jpg

Het beeld dat gebruikt is op het affiche werd in 1959 gemaakt op een dak in Rome. Alleen wijkt het beeld op het affiche iets af van het orginele beeld. De actrice is namelijk een fractie dunner gephotoshopt. Een schande vonden velen onder ons want ja als een actrice als Claudia Cardinale al niet meer voldoet aan het schoonheidsideaal wie dan nog wel? De organisatie vond de ophef nogal groot want, zo vinden zij, welk beeld wordt er tegenwoordig niet voor reclamedoeleinden gephotoshopt. Hiermee was de discussie gesloten.

Wij kunnen hier in Nederland ook gaan genieten van het Filmfestival in Cannes. In de maand mei, vanaf vandaag, besteedt TV5MONDE veel aandacht aan het filmfestival en staan er veel mooie Franse films die Nederlands ondertiteld zijn op het programma. Deze films zijn in Cannes genomineerd en onderscheiden. Hieronder het programma. Meer informatie op: http://europe.tv5monde.com/nl en http://europe.tv5monde.com/nl/blog/events/speciale-cannes-programmering-mei?utm_source=vanfransebodem.nl&utm_medium=banner&utm_campaign=Cannes2017

Schermafbeelding 2017-05-02 om 16.26.03.png

Schermafbeelding 2017-05-02 om 16.26.07.png

Schermafbeelding 2017-05-02 om 16.26.17.png

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

1 reactie

  1. Pingback: Franse evenementen in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s