Huize Dior viert 70-jarig bestaan groots in Parijs

Afgelopen 5 juli werd ie geopend, tijdens de Paris Couture Week, de grootste mode-tentoonstelling  “Christian Dior, Couturier du Rêve”. Te zien in het Museé Des Arts Décoratifs in Parijs tot maar liefst 7 januari 2018. Huize Dior viert op grootste wijze het 70-jarig bestaan. De tentoonstelling bevat ontwerpen van Christian Dior zelf en zijn 6 opvolgers.

EXHIBITION POSTER - CREDIT EMMA SUMMERTON_thumb_743x1090

Het hoogtepunt van de tentoonstelling is een balzaal geïnspireerd op de Spiegelzaal in het Château de Versailles, met jurken – sommige gedragen door leden van koninklijke huize, zoals Prinses Grace van Monaco en Prinses Diana.

De tentoonstelling bevat in totaal meer dan 300 haute couture jurken die tussen 1947 en nu zijn ontworpen. Daarnaast zijn er modefoto’s, evenals honderden documenten, waaronder schetsen, illustraties, brieven en reclame te bewonderen.

Deze worden aangevuld met accessoires zoals tassen, schoenen, sieraden, hoeden en parfumflesjes. Maar er zijn ook schilderijen, meubels en kunst uit zijn privécollectie van Dior te aanschouwen. Dit laatste wordt tentoongesteld om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag. De tentoonstelling is zo groot dat het is onderverdeeld in 23  thema’s.

Waar te zien in Parijs?

MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS – 107 RUE DE RIVOLI – PARIS http://www.lesartsdecoratifs.fr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s