Op Franse bodem, dagje Lille!

De stad Lille in Frankrijk, het lijkt heel ver weg maar is zo dichtbij. Het is net zo ver, zo niet dichterbij dan de stad Maastricht vanaf Utrecht. In tweeënhalf uur tijd sta je midden op de Grand Place in Lille, een mooi vertrekpunt om de stad te verkennen met name op shopgebied. Veel merkwinkels zoals Longchamp (rue Lepelletier), Lacoste, Hermès, Petit Bateau, Aigle en Repetto (rue de la Grande Chaussée). Maar de echte leuke winkeltjes tref je in de kleine zijstraatjes.

Met name rue Basse, rue Bartholomé Masurel en rue la Monnaie zijn de moeite waard. Tussendoor drink je een drankje op 1 van de terrassen op Place Gilleson, haal je wat delicatessen op rue d’Angleterre en neem je een prachtig taartje mee van patisserie Meert, (rue Esquermoise) dat trouwens zit naast Comtesse du Barry, een geweldige delicatessenwinkel. Een lekker hapje en een goed glas wijn nuttig je, voordat je weer huiswaarts gaat naar Nederland, bij Fluxia. Een keten met vestigingen in onder andere Parijs en Bordeaux.

Eigenlijk te kort zo’n dagje want er is nog genoeg te zien en te doen. Zo stonden de aankondigingsborden voor de grote braderie van begin september al in de stad en kan je tot 20 augustus, als het mooi weer is genieten op Lille Plage aan Boulevard de Strasbourg. Ook een bezoek aan het Palais des Beaux Arts,na het Louvre in Parijs, het grootste kunstmuseum van Frankrijk, is de moeite waard. Kortom….zeker een keertje doen zo’n dagje Lille!

Meer toeristeninfo op: http://www.lilletourism.com