Premiere film Rodin en Musee Camille Claudel

A.s. Donderdag 10 augustus gaat de film Rodin in premiere. Een film over de wereldberoemde beeldhouwer Auguste Rodin. In zijn tijd moest hij vechten voor zijn erkenning en bestaan, nu staan mensen voor hem in de rij en heeft ie een eigen museum in Parijs.

In de film zie je onder andere hoe Rodin in contact kwam met Camille Claudel., zijn muze. Claudel, die ook een geweldige beeldhouwster was heeft zich als artieste altijd vreselijk miskend gevoeld en stond altijd in de schaduw van de grote Rodin. Maar gelukkig haar werk is ook te zien en wel in een eigen Camille Claudel museum dat sinds 26 maart van dit jaar geopend is. In Nogent-sur-Seine zijn naast 200 beeldhouwwerken van Camille ook ontwerpen, schetsen en foto’s te zien. Gerechtigheid zou ik zeggen. museecamilleclaudel.fr

Frankrijk.jpg

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s