In de Bakkerij is sinds een aantal jaren gevestigd in Goes. De bakkerij bakt overheerlijke robuuste vloerbroden zoals de Boule blanc en speltbrood maar ook echte Franse appeltaart. Alleen de allerbeste ingrediënten worden er gebruikt om deze broden en taart dagelijks te bakken. Het bloem komt uit Frankrijk en draagt het label Tradition Française Label Rouge.
Volgens Renée Looman, de eigenaresse van In de Bakkerij, is het geheim van de bakkerij het zuurdesem. Na vele probeersels heeft ze uiteindelijk het juiste recept gevonden en gebruikt ze het nu dagelijks in haar bakkerij.
Renée Loman wist al op jonge leeftijd dat ze bakker wilde worden en besloot daarom om naar Parijs te gaan om aan het befaamde instituut Le Cordon Blue te gaan studeren. Daar kreeg ze een harde leerschool en lag de lat zeer hoog. Het resulteerde wel in het feit dat ze na die leerschool alles wist over het patisserievak.

Maar dat was niet wat ze echt wilde, ze wilde bakker worden van robuuste broden. En dus besloot ze om terug te komen naar Nederland en in Zaandam te gaan studeren aan het Bakery Institute. Na die studie kwam ze terecht bij Jordy’s Bakery in Rotterdam waar ze werkervaring op deed.
Maar haar handen jeukte en ze wilde zelf heel graag haar eigen bakkerij. Ze vond een pand in Goes et voilà In de Bakkerij was geboren. De winkel is elke dag open, zelfs op zondag tot 14.00 uur en in het assortiment zitten o.a. croissants, pain au chocolat en appelbrood. Ook kan je er terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, een smoothie of biologische limonade.

In de Bakkerij | Wijngaardstraat 50 | Goes