Nieuwe Bonne Maman smaken bij de AH

Sinds juni van dit jaar is de collectie confituren van Bonne Maman uitgebreid bij onze grootgrutter Albert Heijn. Er zijn onder andere potjes jams van 210 gram met specifieke fruitsoorten bijgekomen.

IMG_4226.JPG

Bijvoorbeeld Abrikoos Bergeron gemaakt van 55% Bergeron Abrikozen, een laat rijpend ras uit Frankrijk met grote ronde oranje vruchten met aan de zonzijde een rode blos. Of Aardbei Camarosa gemaakt van 50% Camarosa aardbeien. Deze aardbeien worden voornamelijk geproduceerd in mediterrane landen zoals Spanje, Griekenland, Italië en Marokko. En dan zijn er naast die twee nog de Framboos Willamette en de Mirabelle Lorraine gemaakt van Mirabelle pruimen uit de Lorraine streek in Frankrijk.

IMG_4225.JPG

Gebroederlijk naast deze smaken staan de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker confituren die gemaakt zijn van de allerhoogste kwaliteit fruit. Door het gebruik van meer fruit, in combinatie met minder suiker en een korte inkooktijd, ontstaat er een pure fruitsmaak.

IMG_4227.JPG

Naast de jams staat er ook Lemon Curd van Bonne Maman in de schappen. Een beetje een vreemde eend in de bijt omdat het iets is wat je niet zo even op je boterham smeert net als de jams. Maar dit typisch Engelse product gemaakt van citroen, boter, ei en suiker doet het wel erg goed in combinatie met een jam op bijvoorbeeld scones of cakejes of als laagje in een taart. En het is ook erg lekker in toetjes, yoghurt en op pannenkoeken. Ik denk zo maar dat het potje Lemon Curd van 360 gram, wat ik nu in huis heb, zo op is.

Kijk voor leuke recepten en ideeën met de Bonne Maman jams op de Amerikaanse website van Bonne Maman: http://www.bonnemaman.us

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s