De Franse week van de smaak op TV5MONDE

Aankomende week, van 9 tot 15 oktober, is het La Semaine du Goût in Frankrijk. In die week gaan onder andere chefkoks langs scholen om de leerlingen iets bij te brengen over het bereiden van voedsel en bijvoorbeeld het telen van groente. In sommige gevallen mogen de leerlingen zelf wat gaan koken en daarna uiteraard proeven.

Schermafbeelding 2017-10-03 om 20.51.11.png

Weet wat je eet, waar komt het vandaan en hoe bereid je het. Een mooi initiatief lijkt mij want, jong geleerd is oud gedaan. Om deze week kracht bij te zetten heeft TV5MONDE een mooi culinair programma opgesteld voor de maand oktober.

Logo_plus_grand_patissier.jpg

De maand begint op zaterdag 7 oktober. Dan start het vierde seizoen van de populaire patisserie-competitie Qui sera le prochain grand patisserie? Vanaf 21.00 uur begint de strijd en gaan 9 kandidaten het tegen elkaar opnemen. Met een kop koffie en een Nederlandse tompouce in de aanslag kun je, met Nederlandse ondertiteling, heerlijk genieten van alle zoetigheden die bereid zullen komen.

Primary_image.jpg

De beste manier om te genieten van een heerlijke maaltijd is natuurlijk aan tafel. Helemaal als die tafel mooi gedekt en aangekleed is. In de uitzending Les arts de la table  op woensdag 11 oktober om 12.30 uur zullen designers en vormgevers uitleg geven over de nieuwe en uitdagende materialen die ze gebruiken om items mee ontwikkelen om de gedekte tafel nog mooier te maken.

presentation-de-la-maison-maj-octobre-2014-uk_pagina_09.jpg

Je kan lekker voor de buis blijven zitten want om 14.00 uur begint Visites Privés. In deze uitzending wordt het grote patisseriehuis Ladurée bezocht. Kom je alles te weten over de Tarte Tatin en word je overladen met chocolade. Een bitterzoete uitzending dus.

Een week later, zelfde tijd, zie je alles over de favoriete kaas van de Fransen; de camembert en ga je kijken in één van de oudste café/ restaurants van Parijs; Le Procope

Veel kijkplezier! Misschien zet het je aan om je schort aan te trekken en zelf iets te gaan bereiden in de keuken. Laat mij hieronder weten wat jij zoal zelf bakt, kookt of braadt.

Meer weten over de culinaire programma’s op TV5MONDE:

http://europe.tv5monde.com/nl/blog/gastronomie/de-week-van-de-smaak-oktober

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s