Hermès opent fabriek in buurt van de stad Bordeaux

Het grote lederwaren- en modehuis Hermès zal in 2020, in de voorstad Sint-Vincent-de-Paul van de stad Bordeaux, een fabriek gaan openen. In 4 jaar tijd zullen er zo’n 250 banen gecreëerd worden. Een mooie aanwinst voor dit gebied waar de werkloosheid hoger ligt dan in de rest van de omgeving.

Hermès.svg.png

Na bijna een jaar van overleg heeft Hermès besloten om een atelier/fabriek in Saint-Vincent-de-Paul op te zetten, een agglomeratie aan de Dordogne met 1.050 inwoners. Het ligt 20 km ten noorden van Bordeaux, langs de A 10. Hermèsdat 1 miljard euro winst wist te behalen vorig jaar, doet dit om aan de sterke groei te voldoen van de verkoop van handtassen in Azië.

In eerste instantie komt er een tijdelijke lederwarenfabriek, die in september 2018 geopend wordt en waar ongeveer twintig ambachtslieden werkzaam zullen zijn. Daarna zal er een fabriek gebouwd gaan worden met een oppervlakte van 5.550 m2.

Dit is de 4e Hermès vestiging in Nouvelle-Aquitaine. De andere bevinden zich onder andere in Nontron, in de Dordogne en Montbron, in de Charente.

Bij Hermès zijn 13.059 mensen wereldwijd werkzaam, waaronder 8.060 in Frankrijk. De 3.113 leerbewerkers vervaardigen lederen zadels, tassen, (reis)bagage en kleine lederwaren op 15 Hermès-productieplaatsen, allemaal in Frankrijk.

Eén reactie op “Hermès opent fabriek in buurt van de stad Bordeaux”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: