Franse filmklassiekers op TV5MONDE

Geniet in de maand april van Franse filmklassiekers met o.a. Catherine Deneuve, Jean-Louis Trintignant, Jean Rochefort en Michel Bouquet. Catherine Deneuve schittert in de rol van ex-maîtresse van de Franse President, briljant gespeeld door Jean-Louis Trintignant. Jean Rochefort is een activist die de waarheid boven tafel wil krijgen in zijn strijd tegen het Franse leger, belichaamd door de getalenteerde Michel Bouquet.

Geheimen, intriges en complotten: ontdek de meeslepende verhalen van deze twee bijzondere power duo’s. Beide films zijn Nederlands ondertiteld.

LE BON PLAISIR

Zondag 8 april om 21:00 (Herh: 13 april om 18:40 / 16 april om 23:20)

Duik in de geheimen die verborgen worden gehouden door machtige mensen. De tas van Claire wordt gestolen. Deze bevat een brief die de huidige President van de Republiek tien jaar eerder geschreven heeft. Hij vroeg toen zijn zwangere maîtresse om abortus te plegen. Claire waarschuwt onmiddellijk de dienst van de President. Dan komt de staatsmachine in beweging …

Regie: Francis Girod (Frankrijk, 1983) Rolverdeling: Jean-Louis Trintignant, Catherine Deneuve, Onderscheidingen: nominaties (Césars, 1985)

LE COMPLOT

Zondag 15 april om 21:00 (Herh: 23 april om 23:20)

In 1962, om de bevrijding van Algerije door generaal De Gaulle te verhinderen, bereiden O.A.S. activisten zich voor om generaal Challe, een aanhanger van Frans Algerije, uit de gevangenis in Tulle te laten ontkomen. Dominique Clavet, die zijn aangehouden chef opvolgt, organiseert een hold-up om de operatie te realiseren. Maar hij heeft niet gerekend op de strijdlustigheid van hoofdcommissaris Lelong, die de regering trouw blijft.

Regie: René Gainville (Frankrijk/Spanje/Italië, 1973) Rolverdeling: Jean Rochefort, Michel Bouquet

Kijk voor meer informatie op onze Nederlandstalige website europe.tv5monde.com/nl.

Eén reactie op “Franse filmklassiekers op TV5MONDE”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: