Docu Yves Saint Laurent te zien op IDFA

Vanaf vandaag tot volgende week zondag 25 november is de docu Celebration te zien op het docufestival IDFA in Amsterdam. De 73 minuten lange docu gaat over het mode-icoon Yves Saint Laurent. Op verschillende plekken in Amsterdam kan je hem gaan bekijken waaronder in Tuschinski.

Celebration

Yves Saint Laurent was de laatste van de grote Parijse couturiers. In 2002 nam hij afscheid met zijn laatste collectie. Celebration is een onderdompeling in een soms bijna buitenaardse wereld. Een portret van het mode-icoon tijdens die laatste jaren, in de vorm van een nuchter en intuïtief gemonteerd panorama van observaties achter de schermen, met een breekbare, soms wat afwezig kijkende Saint Laurent. Meestal blijft hij zelf buiten beeld, en voert zijn partner Pierre Bergé de regie over de ijverig werkende naaisters, de modellen, de fotosessies en wat al niet meer zij op de werkvloer.

Deels in zwart-wit gefilmde impressies, doorsneden met andere gebeurtenissen, zoals medewerkers die een leegstaand pand bezoeken waar het modehuis gevestigd was, een ceremonie bij de Luxor-obelisk, een speech van Saint Laurent bij het in ontvangst nemen van een prijs in New York en fragmenten van een interview met een journalist waarin de modekoning zich kwetsbaar maar optimistisch toont.

Na aanvankelijke medewerking maakte het modebedrijf bezwaar tegen het uitbrengen van de documentaire. Een eerdere versie werd in 2007 vertoond op de Berlinale.

TV5MONDE is sponsor van alle Franstalige producties op IDFA 2018. Kijk voor meer Franstalige, Nederlands ondertitelde documentaires op TV5MONDE.

klik hier voor meer info en tickets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s