TV5MONDE toert mee met Tour de France

Op 7 juli gaat de Tour de France weer van start. Bijna een maand lang kunnen we weer genieten van tourberichten en mooie plaatjes van het Franse land. TV5MONDE reist dit jaar met de ‘Tour mee’ door Frankrijk met gastronomische tussenstops, historische wandelingen en onverwachte ontmoetingen. TV5MONDE maakt vier tussenstops en begint 1 juli in Flandres, Noord-Frankrijk om vervolgens op 22 juli te eindigen in de Alpen.

Schermafbeelding 2019-06-22 om 12.42.23

Vier maandagen vanaf 20.00 uur op reis door Frankrijk met de volgende tussenstops:

1 juli: Flandres, een regio met unieke gebruiken en erfgoed. Op excursie naar het Noorden van Frankrijk, van de Belgische grens tot aan Calais, van Duinkerken tot Armentières. Vlaanderen, bij veel mensen onbekend, heeft een opmerkelijk erfgoed.Denk aan het bier, de molens, de traditionele spellen, doedelzakken en vanzelfsprekend de kleurrijke mensen.

ECHAPPEES_BELLES_ESCAPADES_EN_FLANDRES.jpg

8 juli: Jura suisse, met haar meren, bergen en rijke erfgoed, dat regelmatig bedolven ligt onder weelderige sneeuw, is de regio Jura & Trois-Lacs een Zwitsers juweeltje. Chocolade, uurwerken en hondensleeën, deze regio van legendes en tradities is de bakermat van eeuwenoude expertise.

15 juli: Toulouse, een stad op de toekomst gericht, maar blijft ook stevig in tradities verankerd; het bewaard gebleven historische centrum, haar gastronomie en de Garonne, de beroemde rivier. De roze stad onthult al haar geheimen.

ECHAPPEES_BELLES_WEEK-END_EN_MIDI_TOULOUSAIN.jpg

22 juli: de Alpen, een must voor bergliefhebbers, zowel vanwege de prachtige panorama’s als de pittoreske dorpjes. Met 17.000 meter positief hoogteverschil, 16 bergpassen en 700 km haarspeldbochten is de ‘Route des Grandes Alpes’ een van de meest legendarische etappes van de Tour de France.

 

Voor de liefhebbers van de Franse geschiedenis is er vanaf 7 juli elke zondagavond vanaf 19.30 uur een echte road trip door het hart van de Franse historie te zien.

europe.tv5monde.com/nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: