Franse films te zien tijdens Film by the sea festival

Van 13 tot en met 22 september 2019 vindt voor de 21ste keer het festival Film by the Sea plaats in het mooie Zeeland. Het is hét festival voor film en literatuur met jaarlijks zo’n 46.000 bezoekers. Tijdens dit festival worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd.

Poster 2019_LR_0

Een van die competities is de Franstalige film competitie, Vive le Cinéma. Mooie Franstalige films uit landen zoals Frankrijk, Canada en Zwitserland. Dit jaar doen er 7 Franstalige films mee in deze competitie.

logo cinema

Op vrijdag 13 september is dat de film La belle époque. Dit is tevens de algemene gala openingsfilm van het festival Film by the sea. Een film van Nicolas Bedos (Frankrijk) en gaat over een man die de kans wordt geboden terug te gaan in de tijd, hij besluit de week te kiezen waarin hij zijn grote liefde voor het eerst ontmoette. 

Deze film is vanaf 2 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscoop.

La_belle_eCC81poque_affiche_132083637446814780_big.jpg

Als openingsfilm voor de Franstalige filmcompetitie Vive le Cinéma is gekozen voor de film Portrait de la jeune fille en jeu van Céline Sciamma (Frankrijk). Deze draait op zaterdag 14 september en is een kostuumfilm, waarin een schilderes en haar vrouwelijke model gaandeweg een diepe genegenheid ontwikkelen. 

Verder is nog te zien:

Genèse van Philippe Lesage (Canada) over Guillaume, Charlotte en Felix worstelen met hun eerste grote liefde en gaan daar hartstochtelijk voor. 

Nos vies formidabels van Fabienne Godet (Frankrijk)
Margot belandt na een leven vol drugs en drank in een verslavingskliniek. Met vallen en opstaan proberen zij en de andere bewoners hun leven weer op de rails te krijgen.

Le vent tournee van Bettina Oberli (Zwitserland)
Pauline en Alex leven rustig en ecologisch verantwoord in de Zwitserse Jura. Dat verandert wanneer Samuel een windturbine komt installeren en Pauline’s idealen beginnen te wankelen.

Les plus belles années d’une vie van Claude Lelouch (Frankrijk). Dit is zijn nieuwste film en gaat op het Film by the Sea festival in première. Hij komt naar het festival om de Film by the Sea Career Achievement Award  in ontvangst te nemen.

Ontroerend vervolg op het eveneens door Claude Lelouch geregisseerde Un homme et une femme uit 1966. Met de twee oorspronkelijke acteurs, beiden tachtigers nu, in de hoofdrollen. 

Système K van Renaud Barret (Frankrijk)
In Kinshasa filmt documentairemaker Renaud Barret straatkunstenaars. Het levert een levendige, passievolle blik op een subcultuur op, met de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo als kleurrijk decor.

Prix TV5MONDE

De jury van Vive le Cinéma bestaande uit Anneke Stroo, Christophe Mourot en Willem Millenaar (voorzitter) gaan zich buigen over deze films waarna er een winnaar uitkomt. Deze krijgt in samenwerking met de Alliance Française de ‘le Prix TV5MONDE’ prijs uitgereikt, de prijs voor de beste recente Franstalige film.

Kijk voor meer info op: facebook.com/af.coeurdezelande

of filmbythesea.nl/nieuws/franstalige-competitie-vive-le-cinema

P.s. het logo van Vive le Cinéma heb ik als grafisch ontwerper mogen ontwikkelen.

2 reacties op “Franse films te zien tijdens Film by the sea festival”

  1. Op chic naar de openingsfilm ‘La Belle Epoque’ kijken tijdens Film by the Sea – ‘Producten’ uit Frankrijk Avatar

    […] uitnodiging van Willem Millenaar, voorzitter van Vive le Cinema , wat onderdeel is van Film by the Sea, was ik aanwezig bij het openingsgala van dit grote […]

    Geliked door 1 persoon

  2. Film La belle époque vanaf 2 januari in de bioscoop – Hét online platform over producten van Franse bodem op Hollandse grond Avatar

    […] de Franse feel-good film La belle époque in de bioscopen spelen. Ik mocht de film al zien tijdens het openingsgala van Film by the Sea en heb toen geprobeerd om niet te veel te […]

    Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken