Online lezingen over Chanel, Cardin en Manet

Nu we vanuit huis werken en onderwijs genieten komt er steeds meer aanbod online op het gebied van kunst en cultuur. Zo heeft ook De Vrije Academie een groot aanbod van allerlei lezingen en colleges. De Vrije Academie bestaat al sinds 1990 en is gevestigd in Amsterdam. Ze zijn het grootste landelijke onderwijsinstituut op het gebied van kunst & cultuur.

Ze willen op een gedegen en plezierige manier het publiek kennis laten maken met kunst & cultuur. Op hun programma staat onder andere kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Maar ze bieden ook lezingen en colleges aan op het gebied van mode. Zo is er een online lezing over Pierre Cardin, die nog niet zo lang geleden is overleden en eentje over de, dit jaar 50 jaar geleden, overleden Coco Chanel. De Chanel lezing wordt gegeven door kunsthistorica Carien Kanters en is gericht op het werk dat Chanel maakte: smaakvolle eenvoud, comfortabele elegance, nonchalante chique, draagbare perfecte kwaliteit. En ze bieden een collegereeks aan waar de volgende ontwerpers Van Franse bodem aan bod komen: Paul Poiret, Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent en Jean Paul Gaultier.

Heb je niet zoveel met mode maar wil je wel meer weten over bijvoorbeeld Franse kunstenaars dan zijn er lezingen over bijvoorbeeld fotografe Claude Cahun (digitale rondleiding van de tentoonstelling Claude Cahun is te zien onder deze link), schilder Édouard Manet en glaskunstenaar René Lalique. Of laat je meevoeren naar het Parijs van de Belle-Époque en ontdek de unieke sfeer die de lichtstad rond 1900 kenmerkt tijdens de online lezing door cultuurhistorica Annemie de Gendt. Genoeg om te ontdekken dus op Frans gebied… uiteraard heeft De Vrije Academie nog veel meer te bieden. Kijk maar eens in de agenda op hun website vrijeacademie.nl

Een aantal (Franse) online lezingen en colleges op een rijtje:
2 februari – Pierre Cardin
5 februari – Claude Cahun
10 februari – Parijs rond 1900
10 februari – Rosa Bonheur en madame de Pompadoer
11 februari – Édouard Manet
13 februari – Pierre Cardin
19 februari – René Lalique
22 februari – Gabrielle Chanel
2 maart – Monet en Cezanne

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram of volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s