Industrieel design viert feest in Parijs!

EiffeltorenDe Eiffeltoren en de bistrostoel

Sinds een week staat er een “nieuwe” Eiffeltoren in de buurt van de echte Eiffeltoren. Het is een Eiffeltoren die is opgebouwd uit bistrostoeltjes. Waarom? Omdat de bistrostoel 125 jaar bestaat dit jaar. En omdat de Eiffeltoren ook dit jaar 125 jaar op zijn vertrouwde plekje staat in Parijs vond het bedrijf Fermod, die de bistrostoeltjes produceert, dit een leuke verwijzing om van bistrostoeltjes een Eiffeltoren na te maken. De toren bestaat uit 325 bistrostoeltjes wat weer verwijst naar de hoogte van de echte Eiffeltoren. Deze bistrostoeltjes Eiffeltoren is slechts 13 meter hoog.

125-ans-Bistro-Fermob

Daarnaast zijn de bistrostoel en de Eiffeltoren alletwee gemaakt van staal en staan ze beide model voor producten van de industriële revolutie. Er is voor een rode bistrostoeltjes Eiffeltoren gekozen omdat dat de kleur was die in de jaren ’60 erg opkwam. Normaal zag je bistrostoeltjes alleen in het wit of groen.

bistrostoeltje

De bistrostoeltjes Eiffeltoren staat tot 7 juli 2014 op het Champ de Mars. Daarna verhuist de toren naar het plein voor het gemeentehuis (L’ Hotel de Ville) van Parijs.

Volgende week maandag publiceer ik een artikel over het ontstaan van de bistrostoel.

6 reacties

  1. In ieder geval al 1 klik door je mailtje… Leuk artikel. Ben benieuwd of je nu meer views krijgt en of je kunt zien of dat door je vaste volgers komt.

    Groeten, Maureen

    Maureen Goudriaan Comilfo 06-21 14 49 46 @maureengoudriaa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s