My little Patisserie in Amsterdam

van Franse bodem

van Franse bodem

In een klein winkeltje in de Pijp in Amsterdam, is de kleine patisserie “My little Pâtisserie” gevestigd van Parisienne Audrey Krief. Via een omweg kwam ze tot het besluit om de opleiding Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie in Parijs te gaan volgen. Ze werkte bij verschillende pâtisseries in Parijs en kwam voor de liefde terecht in Amsterdam, waar ze ook bij een aantal banketbakkers in dienst was. Nu heeft ze dan eindelijk haar eigen banketbakkerswinkeltje, My little Pâtisserie. A dream came true, zoals ze zelf zegt.

van Franse bodem

Binnen is het knus en het is meer een winkel dan dat je er kunt zitten. Langs de muur en bij het raam kan je zitten om een gebakje en een kop koffie te nuttigen, maar dat is niet veel. Wel is er een vitrine waarin alle taarten en gebakjes staan uitgestald. Elke morgen worden de taarten en gebakjes vers aangevoerd gemaakt door Audrey zelf.

van Franse bodem

Naast taartjes en gebakjes verkoopt My little Pâtisserie ook croissants, chouquettes, Franse confituren, koffie en thee uit de Haute Savoie, de Franse Alpen.  Een redelijk uniek product, al zeg ik het zelf. Bij thee denk ik toch aan wat warmere streken. Al deze producten staan uitgestald  op een drietal plankjes in de minimalistische sfeer en uitstraling die de winkel heeft.

van Frasne bodem

Veel van de ingrediënten die Audrey gebruikt voor haar taarten en gebakjes koopt ze gewoon hier in Nederland, maar een aantal spullen haalt ze toch het liefst uit Frankrijk. Daarom gaat ze toch nog regelmatig naar Parijs om daar de nodige ingrediënten in te slaan.

van Franse bodem

Voor het weekend en op bestelling maakt Audrey citroentaart. Speciaal voor Valentijnsdag had Audrey twee gebakjes gemaakt, één met een vulling van chocolade de ander met een creme van champagne, vanille en frambozen. Ik denk dat deze gebakjes tijdens deze dag veelvuldig over de toonbank gegaan zijn, want haar vaste assortiment is ook niet te versmaden.

van Franse bodem

Ik denk dat ze haar eigen dienstfiets heeft, gezien dit hoesje op één van de zadels van de vele fietsen die voor de deur stonden.

van Fransee bodem

My little Pâtisserie  |  Eerste van der Helststraat 63  |  Amsterdam  |  020 470 69 49

www.mylittlepatisserie.nl

van Franse bodem

Als een goede Francaise gebruikt ze Le Parfait weckpotten voor haar bloemwerk en zit de suiker in echte Duralex glaasjes. Hoe Frans wil je het hebben.

 

 

Fotografie: Mireille den Hartog  |  Van Franse bodem

 

 

 

 

 

7 reacties op “My little Patisserie in Amsterdam”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: