Nieuw Frans Film Festival in Amsterdam

Van 3-7 juni 2015 vind de eerste editie plaats van Plein les Yeux in de Filmhallen in Amsterdam. Een nieuw Frans film festival gewijd aan Franse en Frantalige films. Er zullen zo’n 32 nieuwe films uit Frankrijk en Franstalige landen vertoont worden. Vijf dagen lang is er een programmering van première films, exposities, presentaties en ontmoetingen met vooraanstaande gasten uit binnen- en buitenland. e64f1113-336e-4058-ae35-2bd4d8017f4d Er zijn een aantal speciale screenings, de France specials, die gewijd zijn aan de geschiedenis van de Tour de France, de Franse “haute couture” en gastronomie. Er zijn ook films gericht speciaal op studenten en kinderen. De hoofdgast van het filmfestival is de Franse regisseur, scenarioschrijver, componist en acteur Betrand Bonello onder andere bekend van zijn film Saint Laurent (2014). Op zaterdag 6 juni vindt er een exclusieve masterclass door deze populaire Franse regisseur plaats. Het festival vind plaats in De Filmhallen gevestigd op de Hannie Dankbaarpassage in het complex De Hallen Amsterdam, een monumentale tramremise midden in Amsterdam oud west. De FilmHallen is de nieuwste bioscoop van Amsterdam en is het zusje van the Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam. Meer informatie over dit Franse Film Festival http://www.fransfilmfestival.nl/ Plein les Yeux – Frans Film Festival is mede mogelijk gemaakt door TV5Monde TV5MONDE

3 gedachten over “Nieuw Frans Film Festival in Amsterdam

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

%d bloggers liken dit: