Een Grand Cru-tje nippen op het Bacchus Wijnfestival

Begin september gaat het Amsterdamse Bos vol stromen. Niet alleen met publiek, maar ook met wijn. Op 4, 5, en 6 september vindt namelijk, in het speciaal voor de Amsterdammers ooit aangelegde bos, het Bacchus Wijnfestival plaats. Na een daverend succes vorig jaar kan het niet anders dan dat je ook dit jaar weer heerlijk kan genieten van wijn, eten, muziek en een brok gezelligheid. Drie dagen lang van 14.00 tot 23.00 uur kun je er terecht.

Zo hebben de wijnwinkels hun wijnen klaar staan, de kleurrijke mobiele keukens hun overheerlijke fingerfood, de Amsterdamse pop-up restaurants hun drie gangen diner en kun je luisteren naar soul of hip hop.

Misschien niet allemaal van Franse bodem, maar als je in Franse sferen wilt komen moet je echt langs de tent van Winefield’s Auctioneers. Winefield’s Auctioneers is een wijnveilinghuis en staat deze drie dagen met een aantal Grand Cru vintages wijnen op dit festival die je per glas kunt proeven. Onder anderen serveren ze Château Lafite Rothschild, Château Mouton Rothschild, Château Latour, Château Margaux en Château Haut-Brion (de 5 premier crus). Naast deze klappers van de linker oever (van de Gironde) zal de rechter oever met Château Pétrus ook lachend aanwezig zijn. Deze laatste is echt wel een topper en heb ik nog nooit mogen proeven. Naast Winefield’s Auctioneers zullen er waarschijnlijk nog drie wijnwinkels staan die gespecialiseerd zijn in Franse wijnen, alle ingericht op streek. Naast deze prachtige wijnen staat er natuurlijk ook een tent met Franse Champagne. Een geweldig leuk festival waar je meer leert over het hoe te drinken van wijn, wat er bij te eten, maar vooral het samenkomen en met elkaar genieten van een goed glas wijn.Het festival heeft een entree prijs en daarnaast betaal je nog voor je drankjes en het eten.

Kijk voor meer info op: www.bacchuswijnfestival.nl

Een gedachte over “Een Grand Cru-tje nippen op het Bacchus Wijnfestival

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: